Pensionarii s-au întâlnit cu parlamentarii gălăţeni

Pensionarii s-au întâlnit cu parlamentarii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere din Galaţi, Vasile Panţuş (foto), este mulţumit de discuţiile pe care le-a avut în weekend cu parlamentarii şi crede că întâlnirile au fost „fructuoase”. Sâmbătă, o delegaţie din partea Alianţei Pensionarilor pentru Consiliere şi o delegaţie din partea Uniunii Judeţene a Pensionarilor s-au întâlnit la sediul PD-L cu parlamentarii Mircea Toader, Marius Necula şi Mihai Boldea.

După aceea a urmat o descindere la sediul PNL unde pensionarii au discutat cu fostul ministru al Muncii Paul Păcuraru şi cu senatorul Paul Ichim, „nişte oameni extraordinari”, după cum ne-a mărturisit Panţuş.

Duminică, au stat la masă, la sediul PSD, cu deputaţii Lucreţia Roşca şi Florin Pâslaru. Pentru că, fiind blocat în trafic, nu a putut ajunge, deputatul Bogdan Ciucă a fost reprezentat de consilierul local PC Eugen Găvan.

După cum am aflat de la Vasile Panţuş, cele două organizaţii de pensionari au prezentat acelaşi pachet de probleme: „Noi am criticat neaplicarea Legii 250 care stabileşte punctul de pensie la 45 la sută din salariul mediu brut pe economie şi a Legii 218 privind grupele de muncă.  Le-am spus că vrem să strâgem semnături pentru a da în judecată statul român.

Le-am dat idei să renunţe la cota unică de impozitare pentru că de acolo vor veni foarte mulţi bani pentru bugetul de stat, să fie o lege unică a pensiei şi să dispară legile speciale pentru diferite categorii socio-profesionale. Interzicerea cumulului pensie – salariu să îi vizeze doar pe cei cu venituri de zeci de milioane.

Le-am reproşat că atunci când au votat legile ne-au arătat că buzunarele sunt pline, iar acum spun că buzunarele erau sparte şi au curs banii. Ce fel de politicieni sunt? Ne-au promis a 13-a pensie. Al 13-lea salariu s-a putut aproba pentru ei, de ce nu ni se dă a 13-a pensie? Am vrut să le transmitem problemele noastre şi dacă nu sunt rezolvate în timpul normal, să-i urechem”, ne-a declarat Panţuş.

Fiecare dintre cele trei partide şi-a exprimat deschiderea pentru încheierea un protocol de colaborare pe viitor. Pensionarii încă se mai gândesc cu care dintre ele să bată palma.

Cupoane tipărite şi distruse?

De la PD-L, pensionarii au primit promisiunea că situaţiile sesizate vor fi analizate. „Parlamentarii PD-L şi-au luat angajamentul că vor încerca să pună legile în funcţiune. Liberalii au fost de acord cu noi că legile trebuie aplicate şi vor sprijini aplicarea lor de la 1 ianuarie. Chiar dacă banii se dau în tranşe, să se dea retroactiv.

Am aflat cu surprindere, de la PNL, că dumnealor, constatând că sunt banii necesari, deja tipăriseră cupoanele de pensie în care erau trecute punctul de 45 la sută şi grupele de muncă, cu aplicare de la 1 ianuarie. Liberalii spun că aceste s-au distrus şi că premierul Boc a aplicat o nouă lege”, spune Panţuş.

„Ca la noi acasă”

Pensionarii concilierii şi-ar fi dorit ca la discuţiile cu PSD să participe vicepremierul Dan Nica şi deputatul Viorel Ştefan. „Le-am spus că ne simţim ca în casa noastră, dar cu părinţi puţin vitregi, că n-au venit toţi. Discuţiile au fost consistente, fructuoase. Doamna Roşca şi dl Pâslaru sunt nişte oameni extraordinari. Au recunoscut toate problemele pe care le-am ridicat. Au căutat scuze şi şi-au luat angajamentul să invite o delegaţie a Alianţei noastre şi a Uniunii la Guvern, pentru a participa la întocmirea unor legi favorabile pensionarilor, pentru un trai decent. S-a luat în calcul ca Legile 250 şi 218 să se aplice retroactiv”, a declarat liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere.

Pe 12 februarie, Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere va protesta în faţa Prefecturii.

Citit 1140 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.