Salata de vară ne goleşte buzunarele
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Salata de vară ne goleşte buzunarele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Cele mai ieftine roşii costă 6 lei * Castraveţii sunt 2,5 lei, iar cartofii noi - mari cât nucile! – se dau cu 2 lei kilogramul
    Legumele aranjate cu migală pe tarabele din Piaţa Centrală ne-au făcut să ne gândim la salatele care ar trebui să ajungă deliciile verii ce va începe peste mai puţin de o săptămână. Din păcate, cel puţin deocamdată, o salată de vară ne pune la cheltuială cât pentru o masă îmbelşugată.

Preţul roşiilor mari şi frumoase, dar cam lipsite de gust, nu scade sub 6 lei. Tomate mai mult sau mai puţin coapte veţi găsi şi la 7,5 lei sau 8 lei, mai ales dacă nu aveţi răbdare să verificaţi preţurile pe toate celelalte tarabe şi vă grăbiţi să cumpăraţi de la primul pieţar care vă iese în cale. Castraveţii sunt frumoşi, se găsesc din belşug, dar nu se vând pe te miri ce şi mai nimic. Pe cele mai multe tarabe i-am găsit la 2,5 lei kilogramul, preţ aflat oricum în scădere faţă de cel de acum două-trei săptămâni, când nu scădea sub 3,2 lei nici măcar în piaţa de gross de la Matca. Salata de Vânători e ceva mai accesibilă: cea cu frunze veline se vindea ieri la prânz cu 1 leu căpăţâna, în vreme ce sortimentul cu foi creţe costa 2 lei. Cei mai mulţi dintre pieţari vând ceapa verde cu doi lei legătura. Dacă vreţi şi ardei gras în salata care va da tonul verii, trebui să mai scoateţi din buzunar între 6 lei şi 9 lei. Preţul căpăţânilor de varză – legumă care ar putea să dea o notă de prospeţime salatei - se ridică la 2 lei kilogramul, deşi mai sunt şi comercianţi care scad preţul la jumătate. Cartofi vechi găsiţi la 1 leu, dar cei noi – mari cât nucile! – vă vor costa 2 lei.

În cazul în care vă încântă ideea unei salate de roşii cu brânză, preţul poftelor dumneavoastră culinare de sezon creşte cu încă 20 sau 22 de lei, cât va trebui să daţi pe kilogramul de telemea sau caş. Judecaţi dumneavoastră dacă merită să daţi banii pe legume acum sau dacă ar fi cazul să mai aşteptaţi până când preţurile vor scădea suficient de mult încât să ne permitem să le cumpărăm fără să ne uităm în portmoneu de fiecare dată când mai alegem o roşie de pe tarabă!

Citit 1087 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2012 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.