Sanitas se pregăteşte de acţiuni în instanţă

Sanitas se pregăteşte de acţiuni în instanţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Reducerea salariilor personalului medical e inacceptabilă!” * Descentralizare cu probleme * De unde se vor găsi bani pentru a finanţa Sănătatea, în trimestrul IV? *

Au promis că nu vor accepta cu una, cu două diminuarea salariilor personalului medical cu 25 la sută şi se vor ţine de cuvânt! Membrii tuturor filialelor Sanitas s-au întâlnit, la finele săptămânii trecute, la Bucureşti, pentru a stabili strategia de urmat în perioada imediat următoare, în lupta cu statul.

Potrivit preşedintelui Sanitas Galaţi, Paraschiv Sălăvăstru (FOTO), una dintre principalele teme de discuţie a fost diminuarea - considerată inacceptabilă - a salariilor personalului medical cu 25 la sută. „Acum vedem care sunt căile de urmat şi pregătim acţiuni în justiţie. Solicităm măcar revenirea la nivelul salariilor din decembrie”, a precizat Paraschiv Sălăvăstru.

Membrii Sanitas au discutat, de asemenea, despre anumite disfuncţionalităţi apărute în ţară în cadrul procesului de descentralizare. „Există judeţe, cum ar fi Constanţa, unde autorităţile locale au înţeles că, după descentralizare, pot interveni inclusiv în schema de personal şi pot disponibiliza. Iar astfel de măsuri nu sunt îndreptăţite”, mai spune liderul Sanitas Galaţi.

S-a vorbit şi despre căile pe care le-ar putea găsi Ministerul Sănătăţii pentru a putea asigura finanţarea sistemului în trimestrul patru, dar şi despre alte teme de fond. Sanitas pregăteşte şi o acţiune de protest la nivel naţional pentru perioada următoare.

Citit 707 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.