Tot brânză topită şi biscuiţi, în şcolile de la sate

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, firma care distribuie produsele din programul „Lapte şi corn” le-a adus elevilor de la sate tot biscuiţi şi brânză topită. Asta în ciuda faptului că, din semestrul al doilea, elevii din mediul rural nu ar trebui să mai primească produse derivate din cele de bază ale programului.

Conducerea Inspectoratului Regional de Protecţia Consumatorului (IRPC) a declarat în repetate rânduri că, în conformitate cu legea, firma nu va mai putea aduce, din al doilea semestru, produse înlocuitoare.

Inspectorul-şef al IRPC, Mărioara Gătej, spune că firma SC Risk Com SRL poate distribui produse derivate, pentru diversificare, dar, conform contractului, numai în limita a 33 la sută din cantitatea furnizată pe tot parcursul anului şcolar. Procent epuizat deja.

„Am aflat că luni s-a adus în mediul rural altceva decât lapte şi corn. Noi putem sancţiona firma, pentru că nu respectă contractul, dar măsurile în ce priveşte remedierea cu adevărat a situaţiei nu le poate lua decât semnatarul contractului (Consiliul Judeţului Galaţi, n.r.)”, ne-a declarat ieri IRPC.

Majoritatea elevilor de la sate, ca de exemplu, cei de la Şcoala Nr.1 Cudalbi, nu au primit niciodată lapte, de trei ani încoace, ci doar produse alternative caloric. Ieri, în prima zi de şcoală din semestrul al doilea, unii dintre copii au primit pachetul de biscuiţi şi porţia de brânză topită distribuite de firmă, în avans, la sfârşitul semestrului I.

Citit 848 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.