Campanie umanitară / Strângere de fonduri pentru un sonoelastograf

Campanie umanitară / Strângere de fonduri pentru un sonoelastograf
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Galaţiul nu are încă un aparat care să permită depistarea precoce a cancerului mamar. Din acest motiv, multe femei ajung să descopere această cumplită boală în stadii avansate, atunci când tratamentul îşi pierde o mare parte din eficacitate. În momentul de faţă, pacientele sunt nevoite să se deplaseze în alte oraşe pentru a putea fi diagnosticate corespunzător", a explicat dr. Paul Ichim, medic primar chirurg la Spitalul Judeţean.

Tocmai acestea au fost argumentule care au stat la baza organizării primei ediţii a Balului Trandafirului de către Zonta Club Galaţi. În cadrul evenimentului caritabil, invitaţii au putut dona primele fonduri, destinate cumpărării unui astfel de aparat, numit sonoelastograf. "Dorim ca această campanie umanitară să se desfăşoare pe parcursul a trei etape. Într-o primă fază, care are loc în această seară (vineri, 8 iunie 2012, n.a.), vom încerca să strângem cât mai multe fonduri din donaţiile invitaţilor. A doua etapă constă în deschiderea unei linii telefonice cu ajutorul partenerilor de la Romtelecom, un teledon, unde persoanele dispuse vor putea dona bani. Numărul este 0900900380 (valabil doar în reţeaua amintită, n.a.). Ultima etapă va însemna obţinerea unei sponsorizări importante, tratativele fiind deja începute", a precizat av. Corina Drujescu, preşedintele Zonta Club Galaţi.

Dr. Irina Carmen Ioan, medic specialist în radiologie şi imagistică medicală, a explicat invitaţilor modul în care funcţionează sonoelastograful şi de ce este acest dispozitiv indispensabil în depistarea în stadii incipiente a tumorilor mamare maligne. "Spre deosebire de ţesuturile normale, cele canceroase au o elasticitate mult mai scăzută, aspect scos în evidenţă de sonoelastograf", a explicat medicul specialist.

Campania se va desfăşura pe parcursul a trei luni. Aparatul va fi achiziţionat din Japonia, valoarea sa fiind de 100.000 de euro.

Citit 1943 ori Ultima modificare Luni, 11 Iunie 2012 20:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.