Pe primul loc în Europa la hărţuirea pe internet

Pe primul loc în Europa la hărţuirea pe internet
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dascălii şi psihologii gălăţeni care se ocupă de copiii cu probleme de auz, au avut ocazia, recent, să participe la o masă rotundă organizată de Salvaţi Copiii România. În cadrul proiectului educaţional, care s-a ţinut la Şcoala de Arte şi Meserii "Paul Popescu Neveanu", tema principală dezbătută a fost siguranţa pe internet.

„Copiii cu deficienţe de auz sunt mai dispuşi la a da date personale necunoscuţilor, în mediul virtual, devenind astfel posibile victime ale hărţuitorilor. Neplăcerile se pot limita la mediul online, dar, de multe ori, ele pot interacţiona şi cu viaţa reală”, a explicat unul dintre voluntari.

Pentru exemplificare, organizatorii au dat cazul unei fete de 16 ani, cu deficienţe de auz. Ea fusese contactată pe un program destinat discuţiilor în mediul online, de o persoană necunoscută. Respectiva îi propunea un contract de colaborare în lumea modellingului. Singura condiţie era ca fata să-i arate în faţa camerei web proporţiile corpului. La următoarea discuţie, lucrurile nu au mai decurs atât de bine. Pe un cu totul alt ton, interlocutoarea a ameninţat-o pe fată că dacă nu va accepta să se dezbrace în repetate rânduri în faţa camerei, va posta pe internet filmuleţul iniţial. Din fericire, adolescenta a avut curajul să le spună persoanelor din jurul, cazul ajungând în atenţia autorităţilor.

Exemplul de mai sus nu este unul singular. Studiile sociologice arată faptul că România ocupă primul loc în Europa în ceea ce priveşte cazurile de hărţuire pe internet. Aşa cum era de aşteptat, fetele sunt mai predispuse decât băieţii.

La întâlnire au luat parte şi adolescenţi cu deficienţe de auz, care au beneficiat de asistenţa unui profesor translator.

Citit 1163 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iunie 2012 15:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.