Cele mai ieftine fructe şi legume din piaţă

Cele mai ieftine fructe şi legume din piaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi suntem în plină vară, unele dintre verdeţurile din pieţe costă mai mult decât în iarna trecută. Ieri, în Piaţa Centrală, căpăţâna de salată verde cu frunze creţe se dădea cu 2,5 lei, în condiţiile în care în ianuarie nu costa mai mult de 1,5 lei. Scumpi sunt şi castraveţii, care se vând cu 2 lei. Pofticioşii care nu simt că e vară fără o salată bine făcută vor plăti, însă, ceva mai puţin pe roşii. Cele mai ieftine se dau la 2,5 lei sau 3 lei, iar cele mai scumpe ajung la 5 lei pe kilogram. Nici ceapa verde nu se vinde pe te miri ce. O legătură costa 2,5 lei, ieri la prânz.

Drept e că vineri după-amiază pieţarii mai saltă un pic preţurile, în aşteptarea valurilor de gălăţeni care ies de la serviciu şi trec pe la tarabe pentru aprovizionarea de week-end. Păstăi „fideluţă”, verzi sau galbene, găsiţi şi 1,5 lei kilogramul. Sunt însă şi tarabe pe care păstăile late se dau cu 4 lei kilogramul. Totul e să aveţi destulă răbdare şi să „vânaţi” preţul cel mai mic. Preţurile legumelor care constituie baza felurilor de mâncare nu s-au prea schimbat. Cartofii se dau tot la 80 de bani sau 1 leu kilogramul, morcovul costă, în continuare 3 lei, iar ceapă găsiţi la 1,8 lei sau 2 lei. Căpăţânile de varză se vând cu 2 lei pe kilogram. Dovleceii al căror preţ urcă, în timpul iernii, până la 8 lei sau 9 lei kilogramul se dau acum cu doar 1 leu.

Dacă nu punem la socoteală zmeura de 15 lei şi coarnele de 20 de lei kilogramul, cele mai scumpe fructe de pe tarabă rămân vişinele de 7 lei şi cireşele de 8 lei. Prunele costă 5 lei kilogramul, iar caisele se vând şi cu 4 lei. Cele mai ieftine piersici pe care la-m văzut nu se dădeau cu mai puţin de 4,5 lei. Preţul merelor e tot 4 lei. În hala acoperită am descoperit şi un soi de pere foarte mici, dar pe eticheta cărora scrie că ar fi deosebit de gustoase. Le puteţi cumpăra la 4 lei kilogramul.

Citit 2648 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iunie 2012 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.