O amenda si mai multe avertismente pentru nerespectarea conditiilor de lucru pe timp de canicula

O amenda si mai multe avertismente pentru nerespectarea conditiilor de lucru pe timp de canicula
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca urmare a temperaturilor ridicate din această perioadă, experţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi au efectuat zilele trecute mai multe controale la agenţii economici din municipiu pentru a verifica condiţiile în care lucrează angajaţii şi modul în care sunt depozitate alimentele.

Potrivit legii, în condiţii de caniculă, angajatorii au obligaţia de a asigura angajaţilor un microclimat de lucru corespunzător şi apă potabilă. În cazul în care condiţiile de lucru nu permit, programul normal trebuie scurtat.

„Am efectuat un număr de 27 de controale pentru a vedea dacă angajaţii îşi desfăşoară activitatea în condiţii de lucru corespunzătoare. În urma acestora, am depistat două cazuri în care se muncea în spaţii unde temperaturile erau foarte ridicate. Este vorba despre două unităţi de panificaţie care au primit termene de remediere”, a explicat directorul executiv al DSP Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Fără cursuri de igienă

Pentru verificarea modului în care sunt depozitate alimentele au fost efectuate 65 de controale. În urma acestora a fost aplicată o amendă de 5.000 de lei, un avertisment şi trei termene de remediere.

Aplicarea termenelor de remediere înseamnă că inspectorii DSP Galaţi vor reveni în termen de câteva zile la unităţile vizate pentru a constata dacă s-au remediat neregulile.

„Amenda a fost dată pentru lipsa cursurilor de igienă. S-au mai avut în vedere condiţiile de păstrare a produselor alimentare, monitorizarea temperaturii cu termometre şi existenţa instalaţiilor de aer condiţionat din depozitele alimentare”, a adăugat dr. Boldea.

Citit 1753 ori Ultima modificare Joi, 12 Iulie 2012 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.