"Ţăranul fără faţă", ajutat de şapte gălăţeni

"Ţăranul fără faţă", ajutat de şapte gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Oamenii i-au trimis bani, dar şi tot felul de produse farmaceutice care să-i mai ia din suferinţă

 

Articolul nostru despre Ilie Racoviţă (54 de ani), din comuna Bereşti-Meria, „Un ţăran din Pleşa a rămas fără faţă!”, publicat în ziarul de joi, 28 iunie, a avut pentru acest nefericit urmări benefice. De la oameni pe care nu-i cunoaşte a primit bani trimişi prin mandat poştal, să-şi cumpere alimente de prima necesitate, bandaje pentru faţa sa care arată ca a unui mare mutilat de război, unguente farmaceutice. Fără nas, fără gură, fără ochiul drept, fără obrazul drept.

Azi, când aproape nimeni din Pleşa şi de la Primăria Bereşti-Meria nu se mai uită la el, considerându-l, probabil, şters din rândul celor vii, Ilie Racoviţă şi-a dat seama că omenia n-a dispărut de pe faţa Pământului, continuând să existe chiar în vremuri de restrişte financiară pentru atâţia dintre noi, precum cele de azi. Dovezi de înţelegere a stării sale de sănătate şi de ajutorare. Creştineşti, venite în cele mai grele momente din viaţa sa. L-au ajutat: Mihaela Dimitriu, str. A. Saligny, nr. 128; Iulia Harlisteanu, str. Traian, nr. 134; Rodica Banea, str. Combinatului, nr. 3, Nicuşor Banica Grigorescu, str. Domnească, nr. 131; Elena Nistor, str. Războieni, nr. 187 - cu toţii din Galaţi. De la Şendreni, doamna Violeta Enache, iar din Băneasa, doamna Margareta Stanciu.

Ilie Racoviţă se roagă pentru toţi cei care l-au ajutat

Creştin şi el, Ilie Racoviţă ne-a rugat să le transmitem tuturora mulţumiri. Nu se aştepta să-i vină în ajutor atâţia oameni. Pentru fiecare dintre ei, din partea sa, câte-o rugăciune rostită în singurătatea casei, în faţa icoanei, stând în genunchi. Ce a făcut cu banii: ţinând cont de seceta care a pus o bună parte din agricultura României la pământ, şi-a cumpărat doi saci cu porumb boabe, să aibă pentru făină de mămăligă, la iarnă. N-a uitat să-şi ia zahăr, orez, untdelemn, pâine… Sigur că i-ar mai trebui multe, dar, ne-a spus, „acum nu mă mai înfricoşează decât gândul că la iarnă voi sta iar cu soba rece, tremurând ca în lunile ianuarie-februarie a.c., când numai printr-o minune am supravieţuit gerurilor cumplite”. Îi repetăm adresa, cu speranţa că se vor găsi, din rândul cititorilor ziarului nostru, oameni care-l să-l poată ajuta, într-un fel sau altul, şi cu lemne: localitatea Pleşa, cod poştal 807039, comuna Bereşti-Meria, judeţul Galaţi.

Citit 1927 ori Ultima modificare Marți, 10 Iulie 2012 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.