Derbedeii fac pagube de peste 60.000 de euro - Pubelele colorate sunt incendiate

Derbedeii fac pagube de peste 60.000 de euro - Pubelele colorate sunt incendiate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tot mai multe pubele de colectare selectivă sunt arse, distruse sau vandalizate de nişte indivizi care, în mod sistematic, strică bunurile oraşului, plătite din banii publici. Unele dintre ele sunt distruse pentru a vinde la fier vechi armătura din metal care le susţine. O cititoare, Liliana Murariu, ne-a trimis, pe adresa redacţiei o fotografie cu ceea ce a rămas dintr-o pubelă care a fost incendiată în timpul nopţii de 4 spre 5 iulie. Aceasta locuieşte în zona blocurilor din apropierea Gării CFR. „Pubela albastră a ars până la nivelul solului. Oamenii chiar le foloseau”, scrie Liliana Murariu. O situaţie similară am întâlnit şi în Micro 40, în weekendul care a trecut. După ce persoanele răuvoitoare au incendiat igluul, întregul conţinut de deşeuri zăcea pe jos.

60 de pubele distruse
Un număr de 660 de igluuri au fost achiziţionate la Galaţi, la preţul de aproximativ 1.100 de euro bucata, preţ pentru comerţ en gross, iar 60 au fost deja distruse până acum. Paguba este de aproximativ 60.000 de euro. La această valoare sunt adăugate şi costurile necesare pentru echipajele care intervin în aceste situaţii. Şeful Poliţiei Locale, Cristian Gâscă, ne-a spus că, la începutul anului, câţiva derbedei au fost prinşi de agenţi în timp ce aruncau mucuri de ţigară în pubela pentru hârtie, provocând incendiul.

„Poliţiştii au surprins câţiva indivizi şi i-au sancţionat corespunzător. Incendierea sau distrugerea acestor pubele este o infracţiune şi se pedepseşte cu întocmirea unui dosar penal. Ceea ce vreau să subliniez este faptul că noi nu îi putem prinde mereu, pentru că sunt atenţi. Oamenii din jur care îi văd trebuie să pună mâna pe telefon şi să ne anunţe. Un echipaj de la o secţie de Poliţie din apropiere va veni în cel mai scurt timp posibil”, a explicat Cristian Gâscă. De asemenea, şi pompierii au avut de furcă cu incendiile provocate de vandali. Conform informaţiilor furnizate de căpitanul Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt al ISU Galaţi, de la începutul anului şi până în prezent au avut aproximativ 25 de astfel de intervenţii.

Citit 1467 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iulie 2012 23:13

3 comentarii

 • postat de crayven
  Joi, 12 Iulie 2012 11:15
  1. Interzicerea accesului cu CARUTELE in oras - e ORAS fir-ar sa fie nu sat !
  2. pedeapsa cu INCHISOAREA pt distrugerea pubelelor de gunoi sau amenzi astronomice sa le iasa pe NAS de cate ori macar se GANDESC sa dea foc la vreuna.
  3. In inchisoare sa fie scosi la MUNCA fara plata nu la somn si TV gratuit, aia nu e puscarie ! Sa dea la lopata ca orasul are nevoie, de strazi, drumuri, cai ferate, avem la ce ii pune ce mama dracu'.
  4.Extinderea retelei de pubele ecologice in zonele "sigure" unde ele sunt folosite corect dar sunt INSUFICIENTE ( ca in drepotul scolii 26 unde toata lumea merge pana la mama naibii sa descarce gunoiul selectiv ).
  5. RETRAGEREA DREPTULUI DE VOT pentru persoanele care recidiveaza in asemenea comportament - in mod evident daca nu ai creier si educatie cat de cat nu ar trebui sa decizi cine conduce pt ca...esti IDIOT !

  Desigur cotarla de Marius Stan nu o sa faca nimic din toate astea, el e acum ocupat cu platirea sustinatorilor lui politici si manglirea banului si proprietatii publice prin bucle ale legii.
  Dar...asta votam.
  0
  0
  Raportează
 • postat de costi
  Joi, 12 Iulie 2012 09:14
  N-au ce sa le faca TlGANllOR. Le dau amenzi dar nu le plateste nimeni si nici n-au nimic pe numele lor. Trebuie schimbata legea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi_valerica
  Joi, 12 Iulie 2012 08:28
  Politia isi face treaba in orasul asta? Hai sa fim seriosi...pai ei sunt in gasca cu cei care dau foc pubelelor.
  De ce lasa "brazilienii" sa intre cu carutele in oras pentru a strange peturi? De ce nu le face nimic?
  Pentru ca nu vor, si pentru ca sunt niste fricosi....toti!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.