Pe strada Anghel Saligny au apărut adevărate tranşee
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Pe strada Anghel Saligny au apărut adevărate tranşee
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi gălăţeni care locuiesc pe strada Anghel Saligny, pe porţiunea cuprinsă între Şcoala nr. 1 "Nicolae Mantu" şi prelungirea Brăilei, au întocmit un memoriu pe care l-au trimis atât pe adresa Primăriei, cât şi la redacţia ziarului nostru. Ei sunt extrem de nemulţumiţi de modul în care se derulează lucrările de pe strada lor şi se tem că la ploi identice cu cele din zilele trecute apa le va pătrunde în curţi sau chiar în case. "Dorim să vă aducem la cunoştinţă câteva chestiuni legate de lucrările întreprinse pentru reţeaua electrică a Transurb S.A., lucrări ce se puteau efectua pe strada Frunzei, care este deja în reparaţii. Urmare a acestor săpături, strada noastră a devenit un maidan, iar după ultimele ploi s-a inundat de două ori. În urma ploii din 16 iulie, strada s-a surpat în anumite locuri, podeţele improvizate au fost luate de ape, iar anumiţi vecini au avut curţile inundate din cauza blocării scurgerii apei în mod natural", spune domnul Ghiocel, unul dintre locatarii străzii, care a ţinut să adauge şi faptul că strada nu are canalizare şi nici nu sunt perspective pozitive în acest sens. Semnatarii memoriului se întreabă retoric dacă, în condiţiile în care se prezintă în acest moment strada, ambulanţele, maşinile de pompieri sau cele ale societăţilor de salubrizare mai pot ajunge la destinaţie.

Oamenii care locuiesc pe această stradă spun că lucrătorii le-au promis că termină ce au de făcut pe 12 iulie, dar nu s-au ţinut de cuvânt. "După ce au săpat şanţurile, muncitorii au dispărut!", se mai scrie în memoriu.

Constructorul va răspunde

Reprezentanţii Primăriei au tras o fugă pe strada Anghel Saligny pentru a vedea ce se întâmplă cu lucrările de acolo. Potrivit biroului de presă, lucrarea este câştigată de Tancrad, dar subcontractată altei societăţi. Primăria le-a cerut explicaţii celor de la Tancrad, care la rândul lor încearcă acum să afle unde s-au blocat lucrările. Până la închiderea ediţiei, nu am primit niciun răspuns din partea biroului de presă în care să ni se explice în amănunt ce s-a întâmplat pe strada Saligny, dar promitem că vom reveni asupra acestui subiect.

Citit 2103 ori Ultima modificare Joi, 19 Iulie 2012 22:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.