Relaţia dintre Primărie şi contribuabili: La taxe înainte, la reparaţii înapoi!

Relaţia dintre Primărie şi contribuabili: La taxe înainte, la reparaţii înapoi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

  • O firmă gălăţeană se roagă de şase ani de Primărie să repare câţiva metri de trotuar  şi să mute o canalizare * Primăria încasează de la firmă taxe de 20.000 lei pe un imobil, iar în schimb nu oferă decât promisiuni * Fără reparaţiile respective, la fiecare ploaie clădirea  firmei este afectată de infiltraţii
Când un om de afaceri investeşte în Galaţi, el se lasă antrenat într-un joc de noroc foarte riscant, indiferent cât de bun ar fi planul său de business! Motivul? Ani la rând Primăria nu i-a susţinut cu nimic nici măcar pe oamenii de afaceri care au făcut investiţii sigure şi şi-au plătit conştiincioşi impozitele către Municipalitate. Dovadă stă cazul firmei SC La Luna SRL, care are clădirea cu numărul 6 din strada Brigadierilor, chiar în centrul oraşului, "unde face cotul" troleibuzul. Reprezentantul legal al firmei, Emil Milia, ne-a spus că a început să întâmpine probleme majore încă din anul 2006. Porţiunea de trotuar din faţa clădirii firmei era încă de pe atunci prea joasă, iar canalizarea din stradă, prea departe de bordură. În consecinţă, la fiecare ploaie, apa se strângea pe trotuar şi se infiltra în pereţii încăperilor din demisolul clădirii. Situaţia nu s-a remediat nici până astăzi, deşi firma a informat Primăria în fiecare an.

„Am început să am probleme cu chiriaşii din acest motiv. Şi clădirea are de suferit din cauza infiltraţiilor. Am adus la cunoştinţă acest lucru Primăriei încă din 2006 şi apoi în fiecare an, de atunci. Nu înţeleg de ce, până în acest moment, nu s-a putut face nimic. Cum de nu s-a găsit o soluţie să fie prinsă şi această bucată de stradă de doar câţiva metri într-un plan de reparaţie a străzilor? În fiecare an plătesc impozit de aproape 20.000 lei pe clădire, sunt la zi, şi totuşi Primăria nu mă ajută cu nimic”, spune Emil Milia.

Hârtii plimbate timp de şase ani

De la prima adresă formulară de SC La Luna SRL către Primăria Galaţi, în 2006, a trecut mai bine de jumătate de deceniu. Corespondenţa purtată între firmă şi Municipalitate s-a tot adunat, dar trotuarul a rămas în continuare pitic, iar canalizarea la aceeaşi distanţă improprie. La fiecare ploaie apar din nou infiltraţiile şi problemele. Astfel, potrivit adresei 120832 din 3 ianuarie 2006, Primăria a răspuns firmei SC La Luna SRL că repararea trotuarului se va face în anul 2007. Nu s-a întâmplat aşa, iar firma a mai făcut o solicitare către Primărie. Noul răspuns dat de Municipalitate, pe 22 ianuarie 2008, e evaziv. Societatea comercială nu mai este informată, de această dată, că problema se va rezolva, ci că „se va ţine cont de ea” în cursul anului 2008. Emil Milia spune că a trimis adrese către Primărie şi în anii următori, dar că problema sa nu şi-a găsit încă rezolvarea. Chiar dacă ar vrea să plătească din buzunar reparaţiile trotuarului şi mutarea canalizării, firma nu o poate face pentru că lucrările trebuie executate pe domeniul public, iar Primăria este cea care trebuie să ia iniţiativă.

De ce a întârziat Primăria atât de mult timp? La urma urmei nu era vorba doar despre sprijinirea unui contribuabil, ci şi despre reparaţii aduse unei porţiuni de trotuar din centrul oraşului. După calculele noastre aproximative, şi dacă s-ar fi schimbat o bordură pe an, problema tot s-ar fi rezolvat până acum. Asta, dacă într-adevăr ar fi existat bună-voinţă din partea autorităţilor. Între timp, conducerea Primăriei s-a schimbat, atitudinea, sperăm, la fel. Şi contribuabilul Emil Milia şi noi aşteptăm să se ia măsuri în acest caz.

Citit 2117 ori Ultima modificare Duminică, 22 Iulie 2012 14:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.