Un oraş nou? Veniţi cu idei! (I) - Să dezvoltăm Centrul!

Un oraş nou? Veniţi cu idei! (I) - Să dezvoltăm Centrul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am apelat săptămâna trecută la cititorii noştri, provocându-i să se gândească la o altă viitoare faţă a oraşului, din moment ce în recenta campanie electorală nu s-a promis nimic nou sau am primit promisiunea că vom avea „un oraş nou”, fără a se intra în amănunte. Să sperăm că edilii, consilierii locali vor reacţiona la propunerile gălăţenilor. Una dintre acestea, interesantă şi practică, vizează prezentarea unui raport periodic al primarului către cetăţeni. Lucru bun, dar… nu ne îndoim că un raport poate fi plin-ochi şi cu plombări, vopsit bănci şi udat flori! Aşteptăm deci în continuare idei novatoare.

Iată, de pildă: un cititor propune lărgirea spaţiului din zona Romarta - Hotel „Dunărea” - Hotel „Galaţi” într-un rondou, renunţându-se în special la o bucată largă de trotuar din zona hotelului „Galaţi”, şi aşa folosit în prezent ca parcare şi nu pietonal. Rămâne oricum un trotuar spaţios, până la aliniamentul hotelului. S-ar crea astfel o piaţă sau măcar o piaţetă, în centrul ei putând fi amplasată statuia lui Costache Negri sau un monument nou.

Pentru lămurire, publicăm alăturat două fotografii: cea a statuii lui Costache Negri astăzi, pe un soclu mai scurt şi mai puţin suplu decât cel iniţial, situat, este drept, într-o zonă plăcută de verdeaţă, dar şi ascuns în vegetaţie, faţă de maiestatea vechii amplasări interbelice, din fosta Piaţă Regală, aflată nu departe de locul actual al statuii. Din păcate, după distrugerea în război a centrului oraşului, soluţiile arhitectonice alese au dus la aspectul unui orăşel sub demnitatea marelui port şi centru siderurgic care a fost şi încă mai este Galaţiul.

Citit 3489 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iulie 2012 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.