Pentru o poveste cu final fericit - Antonia are nevoie de noi!

Pentru o poveste cu final fericit - Antonia are nevoie de noi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miruna Antonia Toma a aflat în urmă cu şapte ani, pe când abia împlinise patru ani şi începea să desluşească poveştile, că are o problemă gravă de sănătate. Nimeni n-a fost în stare să spună de ce coloana ei vertebrală a început să se curbeze foarte mult. În loc să se bucure de viaţă ca toţi piticii de vârsta ei, a fost nevoită să poarte corset, astfel încât scolioza să nu avanseze foarte repede.

E o fire de artistă, a practicat baletul şi a fost elevă în clasele I-IV la clasa de pian de la Liceul de Artă „D. Cuclin”. Deşi a schimbat în fiecare an corsetul şi l-a purtat cu sfinţenie, coloana s-a strâmbat din ce în ce mai mult şi are acum două curburi, una de 80 de grade şi alta de 90 de grade. „A fost nevoită să renunţe şi la balet, şi la pian. Boala pe care o are nu îi permite să mai facă efortul necesar baletului şi exersatului la pian. De aceea, am fost nevoită s-o înscriu din clasa a V-a la pictură şi să schimbăm baletul cu actoria”, povesteşte Ramona Toma, mama fetei.

Dar nici aşa situaţia nu s-a rezolvat. Scolioza se agravează pe zi ce trece şi începe să-i afecteze organele interne. „Am fost la Bucureşti la profesorul doctor universitar Gh. Burnei, care mi-a recomandat o intervenţie pentru implantarea unui sistem VEPTR pentru extinderea cutiei toracice şi pentru corectarea coloanei. O asemenea intervenţie în Germania sau în Elveţia costă 70.000 de euro. Mie, domnul doctor mi-a spus că-mi face gratis operaţia, dar am nevoie de dispozitivul respectiv, care costă 24.000 de euro. Nu am cum să-i strâng, sunt unicul părinte întreţinător şi nu-mi permit o aşa sumă mare. Acesta este motivul pentru care am venit la ziar. Poate aflând de necazul nostru, vor fi câţiva oameni cu suflet care să ne ajute”, spune mama fetei.

Cei care vor ca povestea Antoniei să aibă un final fericit pot dona în contul deschis pe numele ei, la sucursala CEC din Galaţi: RO13CECEGL0108RON0830405.

Citit 2648 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iulie 2012 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.