Vox populi: Pentru Moldova, pubele de metal ne trebuie!

Vox populi: Pentru Moldova, pubele de metal ne trebuie!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi pentru autorităţi pare o problemă de nerezolvat, gălăţenii găsesc imediat soluţii când îi întrebi cum s-ar putea stopa fenomenul incendierii pubelelor de colectare selectivă de gunoi: amenzi drastice şi înlocuirea pubelelor din plastic inflamabil cu cele din metal!

Emil Chiriţă, 79 de ani, pensionar:

"Să facă pubelele astea din metal, ca să nu mai poată să le dea foc... Sigur şi ar trebui ca poliţia, Primăria, să pună pază, dar nu mă mai aştept la nimic bun; autorităţile nu fac nimic în privinţa altor probleme, mai simple, nu iau măsuri. De pildă, câinii vagabonzi de pe străzi, sau construcţiile pe spaţiile verzi. Te aştepţi să rezolve asta cu pubelele?"     

Ioan Petru, 78 de ani, pensionar

"Eu vă spun ceva: îmi pare rău, că-s născut aici, dar asta e Moldova! În Ardeal, sau şi în Dobrogea nu se întâmplă aşa ceva, numai la noi! Pentru noi, în Moldova, nu ne trebuie containere moderne din plastic, ci de metal! Deşi dacă stau să mă gândesc, cred că ţiganii le-au fura şi pe ele şi le-ar vine la fier vechi!".

Petru Vlucovschi, 40 de ani, lăcătuş:

"Cum ce să facă? Să monteze camere de supraveghere, să îi prindă pe cei care dau foc şi apoi să îi bage la puşcărie. Dacă se condamnă măcar doi-trei, toţi vor înţelege că nu e de joacă şi nu vor mai face asta".

Păun Stângă, 80 de ani, pensionar:

"Ar fi o soluţie: să pună primăria câte un paznic la fiecare punct din ăsta de colectare. De ce  să nu se poată? Ce, îi plăteşte primarul din buzunar? Nu, îi plătim tot noi, cetăţenii. Aşa că din taxa de gunoi pe care o plătim, să se dea bani la paznici. Şi cei prinşi să fie amendaţi drastic!"

Citit 1953 ori Ultima modificare Joi, 16 August 2012 09:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.