Problemele locuitorilor din Micro 19 - Bădărănia e boală incurabilă
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Problemele locuitorilor din Micro 19 - Bădărănia e boală incurabilă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă bun simţ nu e, nici viaţă bună nu e! Degeaba au unii dintre gălăţenii din Micro 19 bani, dacă îi nu dau două parale pe ceea ce le cer vecinii, atunci când vine vorba de linişte şi curăţenie. Dovadă stau greutăţile pe care le întâmpină Ioniţă Spiru care este de ani bun şef de scară.

Gunoiul e mai în siguranţă pe scara blocului

„Eu am lucrat în domeniul naval şi singurele ţări din Europa pe care nu le-am văzut sunt Albania şi Iugoslavia. Şi nicăieri nu e ca la noi. Parcă toţi sunt mai civilizaţi. Noi, locatarii, am făcut totul ca scara de bloc în care locuim să arate impecabil. La subsol te poţi plimba şi desculţ. Dar tot mai sunt oameni cu care, oricât am încerca, nu reuşim să ne înţelegem. Deşi gunoiul e la doi paşi, unii tot îşi mai lasă pungile de gunoi în scară. Am ajuns până la urmă să fac poliţie cu ei. Am desfăcut pungile de gunoi abandonate şi am găsit chitanţe cu numele respectivilor. Şi nici în situaţia asta, când i-am confruntat, nu voiau să recunoască. E mare păcat pentru că am putea trăit bine cu toţii, cu un efort minim. Dar uite că sunt şi oameni care pur şi simplu nu vor”, a declarat Ioniţă Spiru.

Mopedele râşnesc nervii locatarilor

Tot Ioniţă Spiru ne spune că, dacă n-ar fi modepele, nopţile din Micro 19 ar fi liniştite. „Traficul intens se linişteşte în jurul orei 21,00, moment până la care cei mai mulţi oameni nu dorm. Dar după ce se liniştesc maşinile, ies băieţii tineri cu scutere. Se întrec pe aici, le ambalează, fac gălăgie… E tot o imagine a ceea ce eu numesc lipsă de civilizaţie”, este de părere bărbatul. Aceeaşi problemă o ridică şi Marcel Pârvu, de 54 de ani. "E linişte şi după ce se lasă întunericul. Nu sunt bătăi sau alte scandaluri. Mie nu mi-ar fi frică să ies noaptea din casă. Singura problemă mare sunt băieţii ăştia cu mopedele, care se plimbă noaptea şi ne deranjează pe toţi”, este de părere gălăţeanul. Chit că e vară şi, cel mai probabil, proprietarii de motorete au chef să transforme noaptea în zi şi să se distreze până la epuizare, oamenii legii care patrulează prin cartier ar trebui să le mai taie din avânt. Nu de alta, dar nimănui nu i-ar plăcea ca somnul să-i fie tulburat de bâzâitul exasperant au vehiculelor cu două roţi care îşi măsoară între ele caii-putere.

Citit 2327 ori Ultima modificare Duminică, 19 August 2012 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.