Se schimbă iar Legea învăţământului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Ecaterina Andronescu promite că noua Lege a Învăţământului va ajunge pe masa Guvernului în luna aprilie. În prezent, comisiile din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) lucrează la grilele de evaluare şi problemele de descentralizare şi reformă a învăţământul preuniversitar. 

Ca şi ceilalţi miniştri care s-au perindat pe jilţul cel mai înalt al Educaţiei, şi Andronescu promite că va schimba faţa învăţământului românesc:

„Un prim pas va fi renunţarea la şcolile de arte şi meserii şi reînfiinţarea liceelor tehnologice. ARACIP va întreprinde în curând un control prin şcolile de arte şi meserii, mai ales în cele din mediul rural, pentru a vedea care sunt dotările acestora. Dacă nu sunt corespunzătoare vor fi desfiinţate, iar elevii vor fi şcolarizaţi în campusurile liceale care se construiesc în prezent în toate zonele ţării.

Se va discuta în acelaşi timp şi de posibilitatea extinderii învăţământului obligatoriu la 12 ani, pentru că suntem singura ţară din UE care mai are învăţământ obligatoriu de numai 10 ani”, ne-a declarat secretarul general al FEN – Constantin Ciosu, care a fost prezent la mai multe întâlniri cu ministrul Andronescu.

Acesta susţine că pachetul legislativ pentru Educaţie va cuprinde şi un nou statut al cadrelor didactice, care va fi transformat în statutul personalului din învăţământ:

„Ne trebuie o lege unitară pentru toţi angajaţii şcolilor, e clar. Personalul nedidactic funcţionează după alte legi, deşi sunt şi ei oamenii şcolilor. Nu este normal să fie lăsaţi în afara sistemului”, mai spune C. Ciosu.

Reglementările care vor fi puse pe masa Guvernului mai vizează conţinutul curriculumului bazat pe competenţe, un sistem unitar de evaluare şcolară, dar şi prevederi corelate şi adaptate procesului de descentralizare a învăţământului preuniversitar.

Citit 1442 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.