Anorexia - o boală periculoasă!

Anorexia - o boală periculoasă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anorexia înseamnă lipsa poftei de mâncare pe fond nervos, deci este o boală psihică manifestată prin obsesia slăbitului.

Într-o societate care promovează imaginea persoanei, este imposibil ca astfel de deviaţii să nu apară. Mai mult, persoanele care reuşesc să se abţină de la a mânca sunt considerate persoane cu voinţa puternică şi sunt admirate. Anorexia începe de obicei în adolescenţă.

Femeile sunt mult mai predispuse la această boală decât bărbaţii. Persoanele care suferă de anorexie sunt obsedate de diete şi propria greutate. Acestea manifestă frica permanentă de a nu deveni obeze şi au o imagine distorsionată a propriului corp. Majoritatea persoanelor afectate de această boală nu au fost grase.

Afecţiunea este greu de prevenit din cauza anumitor factori sociali şi culturali care încurajează tendinţa de a avea o siluetă perfectă. În cele mai multe cazuri de anorexie, se impune spitalizarea pentru tratarea consecinţelor fizice si psihice ale subnutriţiei. Din dorinţa de a atinge perfecţiunea fizică, uneori anorexicele îsi ating scopul prin... moarte.

Citit 1250 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.