Primăria Galaţi - pe post de… dădacă!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Activitatea de asistenţă socială este una dintre vocaţiile Serviciului Agenţia Comunitară „Alternativa” din cadrul Primăriei municipiului Galaţi. De ani buni - graţie şi unui bune organizări a activităţii de atragere de fonduri europene -  Primăria Galaţi a pus pe roate mai multe servicii ce au drept scop înseninarea vieţii celor mai dezavantajaţi dintre gălăţeni - bătrâni, semeni cu afecţiuni grave fizice şi psihice şi mai nou şcolari.

„Unul dintre cele mai recente proiecte pe care urmează să-l inaugurăm este cel destinat copiilor cu situaţii precare, ne-a spus, recent, domnul Dumitru Nicolae, primarul municipiului Galaţi. Este un proiect european, pe fonduri structurale şi aduce un plus de lumină pentru 40 de copii din municipiul Galaţi”.

Centrul de zi „Prietenii şcolii” a atras la Galaţi 149.000 euro, sumă care a permis amenajarea la parterul Băii Comunale a amintitei instituţii de protecţie socială. Cuprinde o sală de activităţi, una de mese şi o sală de informatică.

Activităţile cu cei 40 de copii sunt zilnice. Cei mici sunt transportaţi la Centrul de zi, zilnic, cu maşina, iar seara sunt încredinţaţi familiei.

Copiii integraţi în cadrul proiectului „Prietenii şcolii” provin din familii cu situaţii sociale grave sau cu probleme de sănătate şi au ajuns în atenţia Agenţiei Comunitare Alternativa în urma audienţelor la primarul municipiului Galaţi sau a propunerilor venite din partea şcolilor,  pe baza unor anchete sociale.

În ce constă serviciile asigurate? „Zilnic, cei mici - cu vârste între şase şi paisprezece ani -  sunt luaţi cu maşina de acasă, în jurul prânzului şi aduşi la Centrul de zi. Personalul nostru le asigură o masă caldă, după care cei mici intră în programul de pregătire a temelor pentru a doua zi, ne-a spus domnişoara Viorica Palade, director  al amintitului serviciu din cadrul Primăriei Galaţi.

Cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică, ei sunt în grija asistenţilor noştri sociali zilnic, între prânz şi seara. Li se asigură şi pachet pentru zilele de sâmbătă şi duminică.  Avem şi activităţi extraşcolare, există o sală de informatică şi, mai ales, multă disponibilitate din parte asistenţilor noştri care încearcă să-i suplinească pe părinţii de acasă şi pe profesorii de la şcoală”.

Din decembrie, proiectul este în derulare - nu însă la întreaga capacitate. Va fi inaugurat în curând.  Cert este că acest centru este un bun început în domeniul protecţiei copiilor dezavantajaţi şi în  contextul problemelor economice cu care se confruntă societatea noastră, respectiv, comunitatea gălăţeană. „Dorinţa este să putem înfiinţa măcar câte un centru de zi pentru copii în fiecare cartier”, a adăugat primarul Dumitru Nicolae.

20 de copii (din cei 40 cât este capacitatea centrului) simt de ceva timp, de când dădacă este Primăria Galaţi! că viaţa lor  s-a mai înseninat.

Aşteptăm inaugurarea.

Citit 866 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.