Un sprijin din „Inimă de Copil”: Recuperare şi reabilitare pentru copiii cu dizabilităţi

 Un sprijin din „Inimă de Copil”: Recuperare şi reabilitare pentru copiii cu dizabilităţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Centrul de recuperare şi reabilitare pentru copii cu dizabilităţi Galaţi al Fundaţiei „Inimă de Copil” a luat fiinţă în august 2010, printr-un proiect european. Până acum, aproximativ 120 de copii au beneficiat de ajutor şi în jur de 35 îl frecventează în fiecare lună. Este vorba despre copii cu dizabilităţi fizice, mentale sau asociate, copii cu paralizii cerebrale, cu autism, sindrom Down sau copii cu simple întârzieri în dezvoltare (de exemplu, copilul calcă strâmb) sau cu simple probleme de limbaj (nu pronunţă anumite sunete). Aici, copiii beneficiază de kinetoterapie, terapie ocupaţională pentru dezvoltarea autonomiei personale, logopedie şi evaluare psihologică şi recuperare psiho-pedagogică oferite de o echipă foarte tânără şi inimoasă. Doi kinetoterapeuţi, Alexandra Vlăsceanu şi Romulus Chiriac, logopedul Daniela Filipescu, psihologul Raluca Roşca (pentru stimulare cognitivă, serviciile de evaluare psihologică şi recuperare psihopedagogică) şi psihopedagogul Iulia Ioja sunt gata să lupte împreună cu copilul şi părinţii pentru sănătatea şi viitorul celui mic.

„Părinţii care vin aici de multe ori au auzit în urmă cu un minut diagnosticul, sunt confuzi, nu ştiu încotro să se îndrepte şi atunci este normal să te simţi apropiat de un om care îţi va spune că totul va fi bine, că vom încerca să ajutăm pe cât posibil”, spune Alexandra Vlăsceanu.

La Centrul „Inimii de Copil”, serviciile de evaluare costă 25 de lei, iar cele de terapie 30 de lei. Pentru a se ajunge la un preţ mai avantajos, se poate face abonament pentru zece şedinţe de terapie - 250 de lei sau de cinci şedinţe - 135 de lei. „Am încercat să găsim un preţ care să ne permită continuarea serviciilor, dar fără a cere foarte mult de la părinţi, pentru că recuperarea se întinde pe ani. Avem şi cazuri sociale, pe care le acceptăm în funcţie de veniturile părinţilor, cu condiţia ca venitul pe membru de familie să fie sub 300 de lei”, spun terapeuţii centrului situat în cartier Ţiglina III, strada Blaj nr. 11 (în aceeaşi incintă cu Centrul de plasament Ion Creangă).

Citit 3253 ori Ultima modificare Vineri, 12 Octombrie 2012 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.