Puzderie de animale, hoţi şi găşti zgomotoase, chiar în buricul târgului

Puzderie de animale, hoţi şi găşti zgomotoase, chiar în buricul târgului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aşa cum v-am anunţat în numerele de lunea, marţea şi miercurea trecută, joi, 11 octombrie,  „Viaţa liberă” a venit la chioşcul de ziare de la „Potcoava de Aur” pentru a vorbi cu cititorii care locuiesc în această zonă. Chiar dacă spre deosebire de alte părţi ale oraşului am găsit oameni mai mulţumiţi de cartierul în care locuiesc, unele probleme cu care Galaţiul se confruntă de multă vreme sunt prezente şi aici.
Câini şi pisici cu nemiluita
Una dintre principalele nemulţumiri ale locuitorilor din zona Potcoava este legată de haitele de câini care au împărţit străzile aleile şi grădinile din jurul blocurilor în teritorii bine delimitate. „De câteva luni, într-un spaţiu situat între blocurile R2, C6, C7, C5 şi B8 s-a aciuat un număr însemnat de câini, care, în timpul nopţii, fac o hărmălaie de nesuportat. Vara, când toţi am dormit cu ferestrele deschise, schelălăitul asurzitor, prelungit şi repetat a fost o adevărată tortură pentru mulţi dintre noi. Situaţia continuă şi în momentul de faţă. Câinii sunt hrăniţi de vecini, cu resturi de mâncare. Ce rămâne nemâncat, se transformă în focare de infecţie, mai ales când afară sunt mai multe grade”, se arată într-o scrisoare care ne-a fost înmânată, semnată cu iniţialele I. F.
Un alt cititor a semnalat o problemă asemănătoare la blocul C12. „În jurul blocului s-au adunat peste 20 de pisici. Când oamenii le dau de mâncare, se adună şi câinii de prin împrejurimi. Nu de puţine ori, zgomotele se aud noaptea chiar şi când avem geamurile închise”, se plânge bărbatul. De aceeaşi problemă s-a plâns şi Mihail Tulbure, un alt cititor.
Hoţul înalt, cu jachetă roşie
Indiferent de ce zonă a oraşului vorbim, tâlhăriile care au loc printre blocuri par a fi la ordinea zilei. Mai mult, hoţii nici nu mai aşteaptă întunericul pentru a-şi jefui victimele, ci acţionează în plină zi. „Prima oară s-a întâmplat în urmă cu aproximativ două luni. În spatele blocului B4, la scara 6, un tânăr înalt, cu o jachetă roşie, i-a smuls lănţicul de aur unei femei. Pentru că bijuteria s-a rupt şi i-a scăpat din mână, hoţul a plecat doar cu cruciuliţa. Apoi, câteva zile mai târziu, acelaşi individ a atacat o doctoriţă, furându-i tot un lănţic. După ce iniţial a fugit, hoţul s-a întors ca să-i ia femeii şi medalionul, care iniţial îi scăpase”, a povestit o cititoare de 60 de ani, care nu a vrut să-i fie dezvăluit numele.
Prea puţină Poliţie Comunitară
Unii dintre cei cu care am vorbit sunt de părere că hoţii nu au nicio reţinere să acţioneze în plină zi, tocmai pentru că Poliţia Comunitară patrulează foarte rar pe aleile mai puţin circulate. „Înainte, mai vedeam câte o patrulă de Poliţie pe stradă. Simpla prezenţă a poliţiştilor ar fi de ajuns ca hoţii să fie descurajaţi. Blocurile din spate de la Potcoava sunt locuite mai ales de pensionari. Aceştia se pot transforma cel mai uşor în victime ale hoţilor”, ne spune G. Voicu.
Găşti zgomotoase
De blocul C 12 par să se lege majoritatea nemulţumirilor în acest cartier. Alături de câini, pisici şi hoţi, locatarii se plâng şi de grupurile de copii zgomotoşi, care fac gălăgie pe tot parcursul zilei. „Toată vara s-au strâns găşti de copii şi tineri pe aleea din faţa blocului. În timpul zilei gălăgia nu e neapărat o problemă. Dar seara, când vrei poate să te odihneşti sau să citeşti în linişte, se aud tot felul de sunete, care de care mai supărătoare. Acum, că a început şcoala, m-am aşteptat ca situaţia să se mai îmbunătăţească, însă lucrurile au rămas la fel”, ne povesteşte nemulţumit un alt cititor.

Citit 2769 ori Ultima modificare Duminică, 14 Octombrie 2012 18:08

6 comentarii

 • postat de suparat !!
  Duminică, 14 Aprilie 2013 20:23
  dragii mei concetateni.....sint fara cuvinte !!!!!Ma intreb, cine arunca gunoiul ?????cine nu-si sterilizeaza ciinele ???
  A cui e nepasarea ?????Toate furturile .....toata miseria care se vede , cin e o face ????????? EU, mi-am dat
  un raspuns : OMUL !!!! Daca pot spune acest cuvint, stiti cum se spune " a fi OM E LUCRU MARE "!!!
  Nu e vina ciinilor, a pisicilor, si numarul lor, au crescut tot din cauza indiferentei omului.......si acum plingem !!!!
  Are dreptate d-l Miki, sint prea multi badarani in oras, care nu au habar de civilizatie !!!PACAT DE ORASUL GALATI !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Andrei
  Joi, 18 Octombrie 2012 21:33
  Recunosc, nu am citit comentariile celor dinaintea mea> Intamplator cunosc zona dar nu vreau sa vorbesc strict ci voi generaliza. E adevarat ca locuim intr-un oras in care ar trebui sa fie liniste si armonie intre oameni.
  Domnilor si doamnelor care acum sunteti deranjati de clinchetul cristalin al vocii copiilor ca si voi ati fost copii, si voi ati ras si va-ti manifestat zgomotos pe strazile(ulitele) pe care ati copilarit. Stiu ca e mult de atunci dar cereti de la copii sa fie niste morti vii care sa umble ca niste stafii?
  Lasa-ti copii sa se joace, au tot mai putine astfel de momente.
  De ce nu scrieti ca in orasul asta nu sunt parcuri in care sa iesiti si sa socializati? Sau ca nimeni nu face nimic pentru a va integra in societate. Poate ca daca ziua va-ti duce la ceaiuri dansante cu persoane de varsta dumneavoastra in spatii publice, cu preturi modeste aliniate cu pensiile dumneavoastra, nu ati mai auzi cainii care latra, pisicile care miauna si copii care se bucura de copilarie!

  Ganditi-va oameni buni locuim intr-o comunitate in care trebuie sa ne suportam si sa ne toleram. Sa spunem ca se eradicheaza toate animalutele care va deranjeaza, va ve-ti plange pe urma ca ciorile care isi fac veacul prin copacii din preajma blocului va deranjeaza sau vrabiutele, gugustiucii, etc.
  Am invadat spatiul animalelor, am distrus padurile acum va deranjeaza singurii prieteni ai omului si cei pe care ii lasati in urma. De ce ati mai nascut doamnelor daca nepotii dumneavoastra si ai vecinilor va deranjeaza?
  Cine sa mai inteleaga rasa umana??????
  PS. Stiu ca acest articol va deranja multa lume; din acest motiv l-am si scris. Cineva trebuie sa spuna lucrurile si altfel!
  0
  0
  Raportează
 • postat de remus
  Luni, 15 Octombrie 2012 19:40
  Sa mearga acesti nemultumiti in alte cartiere sa vada drogati, caini, boschetari si nici urma de Politie de ani intregi. Mizeria e cat gardul, iar imbecili la tot pasul, care dau muzica tare (in special ragete de manele) , fie zi sau noapte. Orasul asta e populat in mare procent de niste triburi de salbatici, ce nu au nimic in comun cu civilizatia. Nu va fi niciodata altfel, atat cat generatiile din urma lor sunt zero barat; e normal doar sunt urmasii unor alcoolici, bolnavi psihic, analfabeti, familii destramate, infractori , etc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Luni, 15 Octombrie 2012 13:40
  Sugestiva imaginea articolului in care sunt surprinse, in exercitiul functiunii, 3 feline deosebit de periculoase pentru specia umana. Mi-as fi dorit un instantaneu cu mormanele de gunoaie lasate in urma de mancatorii de seminte, pizza si alte alimente, dupa ce tocmai au servit masa in oras.
  Chestiile astea exista demult, cred ca din timpurile in care Viata nu era Libera, ci Noua, insa interesanta si demna de toata atentia este "schimbarea la fata" a prezentului cotidian, tot mai "aplecat" si mai "patruns" de ceea ce inseamna normalitate si simt civic.
  Ceea ce nu se intampla in anii din urma...
  0
  0
  Raportează
 • postat de caraivan
  Luni, 15 Octombrie 2012 09:24
  Problemele cu cainii sunt in zonele care au in vecinatate cartiere de case. Pana nu se va lua declaratie pe raspundere la finante pentru cainii de pe proprietate, pana nu se vor impozita cainii de pe proprietate, pana nu vor fi scutiti de impozit cei care aduc la finante acte de la veterinar care sa dovedeasca sterlizarea cainilor...nu se va face nimic. Daca consliul local nu ia aceste masuri in paralel cu un program de sterlizare masiva gratuita pentru aprox un an de zile...nu se va face nimic. Cuantumul impozitului dar si al amenzilor ar trebui sabilit in functie de gravitatea problemei iar plata impozitul si amenzilor pentru nedeclararea cainilor de pe proprietate ar trebui sa constitie conditie de incasare pentru restul impozitelor. Dupa cum vedeti insa..URMEAZA CAMPANIE ELECTORALA SI INCEPE IAR MEBUNIA CAINILOR. CATI BANI SE DUC ASA...............
  0
  0
  Raportează
 • postat de miki
  Luni, 15 Octombrie 2012 08:34
  Viata Libera ceea ce spun locuitorii din Mazepa este despre altii.Dar sa spuna si despre ei.Cum arunca gunoaiele printre blocuri, bucati de mamaliga, paine si oase aruncate direct de la ferestre ca sa hraneasca cainii si pisicile.Sunt unii locatari mai in varsta care ar trebui sa dea exemple de comportament civilizat, dar tocmai acestia, probabil unii senili,arunca gunoaie in spatiul public.Si imi pare rau ca in vizita pe care ati facut-o in Mazepa nu ati trecut strada si la BR-uri.Exista locatari la BR2 care nu numai ca arunca resturi de alimente pe trotuar ca sa hraneasca cainii si pisicile, dar le este lene sa-si duca punga cu gunoi la containerele din spatele blocului, lasand gunoaiele in gangul dintre BR1A si BR2, locatarii de la BR1A, sc.1, fiind obligati sa ia in nas dimineata mizeria vecinilor de la BR2.Ar trebui ca inspectorii de la Protectia Mediului sa faca si teren verificand prin cartiere felul cum galatenii stiu sa pastreze curatenia in oras.Si sa dea amenzi.Ca nesimtirea romanului asa se combate, cu amenzi.Ar trebui sa mai faceti asemenea reportaje in Mazepa, unde comunistii la inceputul anilor 70, au daramat locuintele galatenilor neaosi, i-au mutat la marginea orasului, iar in locul lor, in Mazepa, zona str.Brailei, au adus vikingii la combinat, scursori de oameni din toate zonele tarii, locatarii de azi din centrul Galatiului.Fac mizerie in cartierele unde li s-au dat locuinte,ca doar nu este orasul lor.Ce sa ne mai miram?!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.