Puzderie de animale, hoţi şi găşti zgomotoase, chiar în buricul târgului

Puzderie de animale, hoţi şi găşti zgomotoase, chiar în buricul târgului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aşa cum v-am anunţat în numerele de lunea, marţea şi miercurea trecută, joi, 11 octombrie,  „Viaţa liberă” a venit la chioşcul de ziare de la „Potcoava de Aur” pentru a vorbi cu cititorii care locuiesc în această zonă. Chiar dacă spre deosebire de alte părţi ale oraşului am găsit oameni mai mulţumiţi de cartierul în care locuiesc, unele probleme cu care Galaţiul se confruntă de multă vreme sunt prezente şi aici.

Câini şi pisici cu nemiluita

Una dintre principalele nemulţumiri ale locuitorilor din zona Potcoava este legată de haitele de câini care au împărţit străzile aleile şi grădinile din jurul blocurilor în teritorii bine delimitate. „De câteva luni, într-un spaţiu situat între blocurile R2, C6, C7, C5 şi B8 s-a aciuat un număr însemnat de câini, care, în timpul nopţii, fac o hărmălaie de nesuportat. Vara, când toţi am dormit cu ferestrele deschise, schelălăitul asurzitor, prelungit şi repetat a fost o adevărată tortură pentru mulţi dintre noi. Situaţia continuă şi în momentul de faţă. Câinii sunt hrăniţi de vecini, cu resturi de mâncare. Ce rămâne nemâncat, se transformă în focare de infecţie, mai ales când afară sunt mai multe grade”, se arată într-o scrisoare care ne-a fost înmânată, semnată cu iniţialele I. F.

Un alt cititor a semnalat o problemă asemănătoare la blocul C12. „În jurul blocului s-au adunat peste 20 de pisici. Când oamenii le dau de mâncare, se adună şi câinii de prin împrejurimi. Nu de puţine ori, zgomotele se aud noaptea chiar şi când avem geamurile închise”, se plânge bărbatul. De aceeaşi problemă s-a plâns şi Mihail Tulbure, un alt cititor.

Hoţul înalt, cu jachetă roşie

Indiferent de ce zonă a oraşului vorbim, tâlhăriile care au loc printre blocuri par a fi la ordinea zilei. Mai mult, hoţii nici nu mai aşteaptă întunericul pentru a-şi jefui victimele, ci acţionează în plină zi. „Prima oară s-a întâmplat în urmă cu aproximativ două luni. În spatele blocului B4, la scara 6, un tânăr înalt, cu o jachetă roşie, i-a smuls lănţicul de aur unei femei. Pentru că bijuteria s-a rupt şi i-a scăpat din mână, hoţul a plecat doar cu cruciuliţa. Apoi, câteva zile mai târziu, acelaşi individ a atacat o doctoriţă, furându-i tot un lănţic. După ce iniţial a fugit, hoţul s-a întors ca să-i ia femeii şi medalionul, care iniţial îi scăpase”, a povestit o cititoare de 60 de ani, care nu a vrut să-i fie dezvăluit numele.

Prea puţină Poliţie Comunitară

Unii dintre cei cu care am vorbit sunt de părere că hoţii nu au nicio reţinere să acţioneze în plină zi, tocmai pentru că Poliţia Comunitară patrulează foarte rar pe aleile mai puţin circulate. „Înainte, mai vedeam câte o patrulă de Poliţie pe stradă. Simpla prezenţă a poliţiştilor ar fi de ajuns ca hoţii să fie descurajaţi. Blocurile din spate de la Potcoava sunt locuite mai ales de pensionari. Aceştia se pot transforma cel mai uşor în victime ale hoţilor”, ne spune G. Voicu.

Găşti zgomotoase

De blocul C 12 par să se lege majoritatea nemulţumirilor în acest cartier. Alături de câini, pisici şi hoţi, locatarii se plâng şi de grupurile de copii zgomotoşi, care fac gălăgie pe tot parcursul zilei. „Toată vara s-au strâns găşti de copii şi tineri pe aleea din faţa blocului. În timpul zilei gălăgia nu e neapărat o problemă. Dar seara, când vrei poate să te odihneşti sau să citeşti în linişte, se aud tot felul de sunete, care de care mai supărătoare. Acum, că a început şcoala, m-am aşteptat ca situaţia să se mai îmbunătăţească, însă lucrurile au rămas la fel”, ne povesteşte nemulţumit un alt cititor.

Citit 2942 ori Ultima modificare Duminică, 14 Octombrie 2012 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.