Scripta manent - Spiritul campaniei: lupul vegetarian

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Legal, campania nu a început. Practic, încă din primavară candidaţii “serioşi”, adică abonaţii politici, s-au înscris deja pe traseul cunoscut spre noi victorii. Victorii care nu se anunţă diferite de vechile înfrângeri. Listele anunţate în  mare parte de partidele politice, la Galaţi, surprind prin lipsa surprizelor. În bună măsură, candidaţii, aceiaşi. Unii s-au mai plimbat de la un partid la altul, de la un colegiu la altul, dar, oameni sentimentali, ţin la Galaţi ca mâţa la oala cu smântână. Iubirea nu-i lasă: vor să continue ce n-au început! Bine remuneraţi, bine angajaţi în afaceri, bine odihniţi de atâta criză de consum în lux.

Totuşi, care ar fi noutatea ca aceştia să ocupe locurile mult râvnite? În primul rând nu suflă nimeni o vorbă despre realizările măreţe pe care le-au marcat în activitatea anchilozată şi orală din trecutele stagiuni parlamentare şi administrative locale. În al doilea rând, se laudă cu iniţiative care vor schimba faţa oraşului, a ţării, a lumii. Dar principala direcţie a campaniei lor o constituie denigrarea sistematică şi fără scrupule a candidaţilor noi, care s-ar putea să le încurce socotelile electorale.

Normal ar fi ca această competiţie să se poarte în teritoriul unor idei responsabile, credibile şi oneste. Ceea ce se întâmplă prefigurează o situaţie în care minciuna, mistificarea şi deruta să fie determinante pentru obţinerea voturilor.

Cetăţenii ar trebui să se gândească la un singur lucru: a văzut cineva un lup care a devenit vegetarian? Răspunsul conduce la alegerea corectă.

Citit 969 ori Ultima modificare Vineri, 26 Octombrie 2012 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.