Sufocat de garaje folosite ca depozit: Micro 39B, cartierul în care hoţii fac legea

Sufocat de garaje folosite ca depozit: Micro 39B, cartierul în care hoţii fac legea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zeci de garaje stau pe post de depozite în Micro 39B sau sunt folosite de către proprietarii lor ca ateliere mecanice * Majoritatea garajelor au beci, adică modificări ilegale * Cu extrem de puţine patrule de poliţie, posesorii de automobile cad victime spărgătorilor de maşini * Parcurile lipsesc cu desăvârşire


Micro 39B pare să fie un cartier în care doar câinii şi spărgătorii de maşini fac legea. Patrulele de poliţie trec din an în Paşti, iar când trec par să o facă mai mult ca plimbare decât cu gândul că printre blocuri s-ar putea întâmpla ceva. Cu haite de câini la fiecare colţ de stradă, cartierul e împânzit de garaje, care, potrivit locatarilor, sunt întrebuinţate mai mult ca depozite decât ca spaţii de adăpostit maşinile. Nu numai că sunt folosite în alte scopuri decât cele pentru care au fost construite, dar ocupă spaţiul pe care ar putea fi parcate două sau trei maşini. „Garajele sunt folosite ca depozite pentru consignaţii, pentru depozitarea mărfii sau ca atelier de mecanică. Iar maşina adusă la reparat mai ocupă şi aceea spaţiu. Mai aduc şi alte maşini pentru vânzare”, spune doamna Eugenia.

Ţi se sparge maşina, ia-ţi garaj!

În timp ce unii dintre posesorii de garaje folosesc încăperile pentru a-şi depozita murăturile sau articolele destinate vânzării la vreun chioşc din zonă, proprietarii de automobile se plâng că le-au fost sparte maşinile şi de câte trei, patru ori. Mai mult decât atât, Primăria face eforturi să demoleze garajele construite fără autorizaţie, în timp ce poliţiştii îi trimit pe deţinătorii de maşini să-şi construiască. „Se fură. Mi-au spart maşina. Am maşina în parcare. Am reclamat de trei - patru ori la poliţie. Însă cei de la Secţia 4 mi-au zis să îmi cumpăr garaj. Nu există destul de multe echipaje de poliţie”, a mai spus doamna Eugenia.

Lipsa organelor de poliţie a fost unul din lucrurile punctate şi de către domnul Butnaru, potrivit căruia „trec câte doi, vin în plimbare şi pleacă repede”. Şeful Poliţiei Locale, Cristian Gâscă, spune că mai multe patrule decât sunt deja nu poate asigura şi nici mai mulţi oameni, iar vinovat pentru această situaţie este fostul guvern. „Noi avem 12 patrule în tot oraşul. Suntem foarte puţini. De când a venit ordonanţa de urgenţă 63 dată de Guvernul Boc, lucrăm cu puţin peste 30 de oameni. Dar alta e nedumerirea mea. Se fură atâtea, dar nu sună nimeni. Chiar nu vede nimeni, nu este nimeni prin preajmă, nu iese nimeni la geam când se fură?! Trebuie să se implice mai mult şi oamenii”, ne-a declarat Cristian Gâscă.

Garaje cu aerisire, deci cu beciuri ilegale

Mulţi au primit autorizaţie de la Primărie, acum câţiva ani, pentru a construi un garaj, dar nimeni nu a cerut autorizaţie pentru a săpa un beci sub garaj. Cu toate acestea, ele există. Micro 39B este plin de garaje cu beciuri dedesubt. Dovada - gurile de aerisire. Pe dinafară chichineaţă, înăuntru Taj Mahal cu două niveluri, garajele respective riscă acum demolarea. Reprezentanţii Primăriei sunt îngrijoraţi, pe de altă parte, şi de calitatea lucrărilor. „Nu a cerut nimeni autorizaţie pentru aşa ceva. În cazul garajelor s-a închiriat terenul cu amprentă la sol. Dar, înainte de toate, autorizate sau nu, vorbim de calitatea lucrărilor. Pământul este prost, iar dacă ceva nu e lucrat bine pot apărea probleme. Primăria vine în întâmpinarea cetăţenilor. Noi dărâmăm garajele ca să le înlocuim cu ceva. Pe măsură ce găsim finanţare, vom construi parcuri sau locuri de parcare pe locul garajelor”, explică Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Locuri de parcare ar fi, parcuri ioc

Arealul din faţa blocurilor J a fost asfaltat şi organizat ca parcare, dar când vine vorba de locuri de joacă, locatarii spun că lipsesc cu desăvârşire. Potrivit acestora, imediat după crearea parcării, s-au adresat Primăriei să construiască în jur şi un parc, dar răspunsul venit a fost că nu sunt bani. „S-a făcut spaţiu de parcare la J-uri, dar am vrea un spaţiu de joacă pentru copii. Nu au unde se juca. Nici pentru cei mai vârstnici nu există bănci. Sper că noul primar să se ocupe şi de asta”, trag speranţe locatarii.

Citit 2979 ori Ultima modificare Duminică, 28 Octombrie 2012 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.