Cuplul, sub zodia telecomenzii! Afară cu televizorul din dormitor?

Cuplul, sub zodia telecomenzii! Afară cu televizorul din dormitor?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gătim şi mâncăm în faţa televizorului, adormim şi ne trezim cu el, ne enervăm, ne informăm, îl privim chiar şi în timp ce conducem maşina sau îi mai aruncăm o privire la locul de muncă, dezbatem filme, emisiuni sau programe cu prietenii şi apropiaţii * Televizorul face parte din viaţa noastră şi, mai grav, a ajuns un drog de care nu ne putem lipsi. Nici măcar în intimitatea dormitorului


„Regula de aur a căsniciei noastre este fără televizor în dormitor”, mi-a mărturisit, cu ani în urmă, un cuplu de tineri căsătoriţi. Recunosc, am făcut ochii mari, aşa că a venit iute răspunsul ei explicativ: „Avem lucruri mai bune şi mai interesante de făcut în dormitor decât să ne uităm la ştiri sau la filme”. Cei doi s-au privit complice zâmbind. Între timp, ştiu că lucrurile între ei au evoluat şi că până şi căţelul lor, nu doar copiii, are propriul televizor - cel care merge pe hol, şi la care poate privi când are chef să latre la o faţă care nu-i place.

Sinceritate

Vă provoc la un exerciţiu de sinceritate: care este primul gest pe care îl faceţi de îndată ce aţi ajuns acasă, uneori chiar înainte de a vă spăla pe mâini (asta dacă o mai faceţi)? Deschideţi televizorul! Ca să alungaţi liniştea, ca să vedeţi ce s-a mai întâmplat, ca să aflaţi ce mai zice Gâdea, Badea ori mai ştiu eu cine, ori ca să vedeţi un film, o emisiune, sau să râdeţi cu Măruţă, Călinescu, blondele lui X ori poantele lui Y. O fi poate o revanşă împotriva vremurilor în care nu aveam decât două ore de program tv, şi acela dominat de omagii şi cântece patriotice. Înainte ca aparatul tv să cucerească aproape fiecare încăpere a locuinţei, se duceau adevărate meciuri pe telecomandă, pentru meciuri de fotbal ori filme şi seriale. Acum fiecare membru din familie are propriul televizor, la care poate privi nestingherit. Copilul pe care îl lăsăm/uităm în faţa televizorului ca să „stea liniştit” câtă vreme avem multă treabă devine şi el, treptat, dependent. Se joacă în vreme ce priveşte desene animate, mănâncă şi el la televizor, e curios să vadă una sau alta, e fascinat de reclame. Şi, la final, culmea, tot noi îi reproşăm că nu se mai dă dus de la desene animate ori de la programe pe care chiar n-ar trebui să le privească!

Efecte negative… sau nu

Ştiţi bancul acela cu soţia care se trezeşte din somn sub mângâierile tot mai îndrăzneţe ale soţului, răsucită şi atinsă cu pasiune aşa cum se întâmpla cu ani în urmă. Doritoare, ea se întoarce spre el gata să răspundă atingerilor senzuale şi fierbinţi iar el îi şopteşte grijuliu: „Gata, am găsit telecomanda, dormi liniştită…”. Sunt soţii care se plâng că soţii picotesc sau butonează în neştire telecomanda, schimbând la foc automat posturile. Sunt soţi care se plâng că se simt igoraţi pe considerente tv. Un studiu făcut în Italia, despre care a scris presa centrală susţine că perechile care au un televizor în dormitor fac de două ori mai puţin sex decât cele fără. Depinde la ce se uită, ar spune cuplurile care au chef de „acţiune” după vreun film mai „intens” ori după vreun reality-show.

În loc de concluzii, îl cităm pe un celebru gălăţean, Vasile Şeicaru, care a spus, într-un interviu acordat presei centrale: „Noi, românii, ştim cel mai bine să răbdăm şi să ne uităm la televizor!”.

Citit 1427 ori Ultima modificare Vineri, 09 Noiembrie 2012 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.