Subsoluri inundate, intervenţii zero

Subsoluri inundate, intervenţii zero
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La fiecare ploaie mai serioasă, subsolul blocului SD10B, din spatele Spitalului de Copii se umple cu apă. Aşa s-a întâmplat şi după ploaia de la începutul săptămânii, când nivelul apei din subsol s-a ridicat până la 30 de centimetri. Se pare că depunerea aluviunilor ar fi principala cauză a nefericirii locatarilor, care se plâng că cei de la Apă Canal nu curăţă canalul colector după ce degajează apa, iar la prima ploaie se trezesc iar cu subsolul inundat. „Ne-am convins că fac treabă de mântuială. Luni au venit şapte oameni, s-au învârtit în jurul utilajului de desfundat, apoi au plecat”, ne spune Nicu Saigiu, şeful de scară. Pentru că problema e veche, iar oamenii s-au săturat de mirosul greu degajat de apa care bălteşte în subsol, au făcut numeroase solicitări la Apă Canal să rezolve situaţia. „De ce trebuie noi, ca locatari să stăm cu apa în subsol şi să aşteptăm să se evapore?”, adaugă Nicu Saigiu. Soluţia însă întârzie să apară, drept pentru care locatarii se roagă să nu plouă pentru a nu se repeta povestea.

Citit 2497 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Decembrie 2012 17:13

3 comentarii

 • postat de gabi
  Joi, 06 Decembrie 2012 21:34
  @locatar, nu le mai platiti facturile pana la remedierea defectiunilor! si faceti acest lucru impreuna cu un avocat sau, eventual, prin instanta! ar trebui sa se ocupe Asociatia nu locatarii! costa ceva dar daca nu vor mai vedea malaiul vor veni, probabil (ca nimic nu mai e sigur pe lumea asta), sa-si curete noroiul! daca le platiti facturile (oricum astronomice de parca locuim in Sahara si nu la o aruncatura de bat de ape) nu au nici un interes sa se chinuie si voi va distrugeti casele!
  0
  0
  Raportează
 • postat de locatar
  Joi, 06 Decembrie 2012 10:46
  Canalul care intra in subsol cu tevile de la caldura , apa rece , apa calda, canalizare este ecranat cu un zid de caramida, prin care e un orificiu de scurgere de apa dinspre subsol. Noi fiind capat de coloana pe Siderurgistilor, iar canalizarile din aval nemaifiind de mult curatate, ne trezim cu un mare debit de apa care nu mai e preluat si se refuleaza prin subsoluri. In mai cand au fost ploile acelea puternice , apa era de 1m in subsol. Apa canal stie sa vina la luat banii pe servicii, dar ei nu intreprind nimic concret sa nu mai avem aceste probleme. Scuzele lor de ordin tehnic inseamna incompetenta si lipsa de implicare. Solutia ar fi curatarea de depuneri cu lopata si galeata,pt a fluidiza apa....nu explicatii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Simplu, rezolvați împiedicând apa să se infiltreze, dacă nu vreți să pierdeți blocul prin tasare. Nu?
  Joi, 06 Decembrie 2012 09:18
  Păi vedeți pe unde intră apa și etanșați, închideți accesul apei cât mai departe de fundația blocului, dacă nu vreți să apară tasări necontrolate a solului prin infiltrarea apei la fundație blocului.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.