Statistici dureroase: Galaţiul, pe podium la cei mai mulţi şomeri

Statistici dureroase: Galaţiul, pe podium la cei mai mulţi şomeri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu 9,14 la sută rata şomajului, judeţul Galaţi se poate „lăuda”, la sfârşitul lui 2012, cu locul V pe ţară, dar cu un nedorit loc III, după judeţul Dolj şi municipiul Bucureşti, în funcţie de numărul total al şomerilor, ne informează Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi. Lipsa de dezvoltare economică şi încetarea activităţii unor firme au „fabricat”, oficial, 18.069 de gălăţeni fără loc de muncă.
Potrivit aceloraşi statistici, încă 901 gălăţeni au rămas fără un loc de muncă, la sfârşitul anului trecut. Dintre cei peste 18.000 de şomeri, 4.854 primesc încă indemnizaţie, în timp ce 13.215 sunt neindemnizaţi. Cei mai mulţi sunt în mediul rural,  unde se găsesc 13.042 de persoane fără loc de muncă.
Şomerii fără studii sau cu studii „inferioare” - şcoli gimnaziale, profesionale însumează 80,57 la sută din total. Doar 5,74 la sută dintre şomeri au studii superioare, iar 13,69 la sută au studii medii. Există 5.062 de şomeri cu vârste între 40 şi 49 de ani, 4.178 cu vârste între 30 şi 39, 2.984 peste 55 de ani, 2.478 au până în 25 de ani, iar 1.054 sunt tineri cu vârste între 25 şi 29 de ani.

Citit 1538 ori Ultima modificare Marți, 15 Ianuarie 2013 18:02

6 comentarii

 • postat de Kasanova
  Joi, 17 Ianuarie 2013 09:45
  Astea sunt statistici mincinoase, sunt peste 20.000 de galateni care muncesc la negru prin strainatate. Mai exista cam tot atatia care lucreaza la negru prin orase, zidari,zugravi,tamplari samd. Adaugam etnicii romi pasionati de cleptomanie si trafic de carne vie si abia apoi cei 18.069 someri care reprezinta cifra luata in evidenta la plata ajutoarelor. Cum sa fie in Galati doar 5000 de someri cand din combinat au fost pusi pe liber vreo 15.000? Basca MEHID, ISCL,MENAROM,ELNAV etc,etc Astea sunt cifre menite sa pacaleasca diferite rapoarte de tara pentru obtinerea probabil de imprumuturi si calcularea de PIB, rata inflatiei,samd Numai la mine pe scara unui bloc sunt vreo 20 plecati afara si vreo 10 someri, 10 angajati si restul pensionari . La 80 de persoane avem o rata a somajului oficial de aprox 35% pe scara unui bloc asadar si cred ca situatia nu difera prea mult in celelalte cartiere.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 17 Ianuarie 2013 02:26
  Galatiul are peste 30.000 de someri! In acestia sunt inclusi golanii apostrofati ca "interlupe", bajetii de bani gata, caveleri templari, homleshii, cei ce stau prin baruri si le vin bani de la produs, ierburasii si marea majoritatea ce are sanse nule de a-si gasi de munca sau... un salariu extraordinar ( "cuc are" sa muncesti ca sa traiesti daca stai impreuna cu mamuca si tatuca!) Sa traim bine! De-ar vedea Tovarasul Ceausescu ce-am construit sub regimul lui si ce-a mai ramas in picioare functionabil cred ca l-as lua de manuta pe Mihai Viteazul pe Stefan Cel Mare si Vlad Tepes si v-ar trage pe roata, in chibrituri si alte indeletniciri vechi dar meritate.... pe toti astia care contribuiti la tradarea tarii...

  FRANTEZII... CU RAHAT (reclama demascata intr-o veche alimentara Galmopan falimentata de patronul vostru de ziar daca nu ma insel!)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Johnescu
  Miercuri, 16 Ianuarie 2013 23:18
  Primaria, sau statul, nu are datoria de a crea locuri de munca. Are rolul de a crea posibilitati pt posibilii oameni de afaceri, de a sustine micile afaceri sau potentiali investitori, de a crea avantaje acestora. Primaria trebuie sa fie deschisa, sa accepte propuneri, sa faca propuneri, sa atraga. Primaria trebuie sa cheltuie spre a crea oportunitati(aeroport, pod, tunel, mall, samd). Primaria tre' sa fie primul consultant pt tinerii cu idei de afaceri, sa sustina imprumuturi pt acestia, poate chiar sa ofere reduceri de taxe. Idei sunt multe...decizia e in mainile catorva.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Miercuri, 16 Ianuarie 2013 15:52
  In ciuda unei industrii de pescuit moarte dar cu o facultate de piscicultura si cu apa de jur imprejur, in ciuda unei industrii a transporturilor distrusa dar cu un liceu auto si de marina in care educam tinerii sa plece in strainatate mai avem si un ASE cu absolventi ce mai lucreaza chelmeri prin restaurante.
  Eu as dori sa vad afisat in Primarie un plan de afaceri, o lista pe care oameni calificati si platiti sa poata face si scrie cam asa:
  - Cautam investitori in piscicultura, primariaa Galati ofera .... si cauta o firma care sa investeasca $.... in a produce atat peste la atat pretz.
  - Primaria Galati cauta investitor in constructia unui tunel pe sub dunare. Taxa de trecut prin tunel va fi colectata de investitor iar Primaria va asigura asistenta tehnica.
  - Primaria Galati cauta investitor in constructia unor parcari subterane in zona Tig 1, tig, 2 si Mazepa . Primaria ofera terenul aferent, asistenta tehnica iar investitorul suma necesara construirei a 100 de garaje ce urmeaza a fi inchiriate sau vandute populatiei.
  Cu astfel de proiecte Primaria ar putea incepe sa creeze locuri de munca pentru localnici daca ar vrea.
  Primaria nu are bani ? ba are si pot avea si mai mult daca vor si dau oamenilor de munca.
  Tristul adevar este ca : ziaristii sunt aerieni si nu stiu ce sa scrie, angajatii primariei tac sa nu fie dati afara, societate civila nu avem si hotii sunt oameni respectati in Primarie.

  Trebuie oare sa curga sange de primar pe caldaramul galatilor ca sa inceapa Primarul si CL sa se gandeasca si la cei ce-i platesc salarul?
  0
  0
  Raportează
 • postat de mariana
  Miercuri, 16 Ianuarie 2013 14:34
  Se va inchide combinatul si vom avea si mai multi someri si orasul va muri iar apartamentele le veti vinde pe o lada de bere ca in valea jiului!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Viorel Marza
  Miercuri, 16 Ianuarie 2013 11:00
  Mara, draga: lamureste-ma si pe mine!!! Ori suntem pe locul V, ori pe III...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.