Prefectura Galaţi a închis 36 de cârciumi din judeţ din cauza viscolului
Foto: Blocaţi în cârciuma din sat, doi sinistraţi din Nicoreşti au apelat la bere pentru o vreme ca să mai economisească tăria, care e pe terminate

Prefectura Galaţi a închis 36 de cârciumi din judeţ din cauza viscolului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Află ce s-a mai întâmplat în Galaţi în ultimele şapte zile * Ce fotbalist care a jucat pentru Oţelul a fost văzut în sala de lectură de la V.A. Urechia * Revoltă la Cudalbi: oamenii sunt panicaţi că nu mai au unde să îşi ascută cuţitele pentru bătăile publice


Prefectura Galaţi: "36 de cârciumi din judeţ, închise din cauza viscolului"
Oficialii de la Prefectura Galaţi au decis, în urma unei şedinţe fulger, să închidă 36 de cârciumi din nordul judeţului din cauza căderilor masive de zăpadă şi a viscolului. "A trebuit să recurgem la această măsură extremă. Oamenii să nu intre în panică, este doar o chestiune temporară. Lucrăm cu toate utilajele pe care le avem în dotare pentru deblocarea drumurilor până la cârciumă. Săpăm poteci mici, cât să intre un om, urmând ca, în zilele următoare, să lărgim drumurile, să poată veni oamenii cu căruţa sau cu maşinile. Până sâmbătă la prânz sperăm să deblocăm măcar o treime dintre cârciumi. Până atunci, oamenii să se adune în bătături, unde să ne aştepte, că venim cu ajutoare. Am vorbit la Bucureşti cu domnu Ponta să ne ajute cu câteva baxuri de votcă Săniuţa de la rezerva de stat. E o situaţie extremă care necesită măsuri extreme", a declarat prefectul Emanoil Bocăneanu. Mai multe organizaţii umanitare internaţionale au anunţat că vor deschide în trei locuri din judeţ cârciumi mobile de prim ajutor. "Aici se vor distribui şnapsuri de câte 30 de mililitri de votcă. În cazurile grave, dacă omul dovedeşte că suferă de insuficienţă alcoolică, vom distribui şi câte o duşcă de 50 de mililitri", se arată pe site-ul Organizaţiei Alcoolul Fără Frontiere.

Papagalul Coco, cel mai bun funcţionar din Primărie, a murit în condiţii neelucidate
Doliu în Primăria Galaţi, după ce papagalul Coco, achiziţionat încă din mandatul lui Durbacă, a decedat, săptămâna aceasta, în condiţii stranii. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, papagalul ar fi murit de singurătate în urma mutării lui la subsol imediat după ce Primăria a fost preluată de Marius Stan. "De fiecare dată când un contribuabil plătea la ghişeu cu lei, papagalul îşi striga numele. Gălăţenii credeau că papagalul cere coco, adică dolari şi se putea înţelege că la Primăria Galaţi se cere şpagă. Ceea ce, ştim cu toţii, este o minciună neadevărată. De aceea a fost mutat la subsol, unde, din câte se pare, a murit de singurătate", se arată în comunicatul de presă. Gurile rele susţin, totuşi, că papagalul ar fi fost otrăvit de funcţionarii de la ghişeele primăriei pentru că ajunsese să relaţioneze prea mult cu contribuabilii. "Contribuabilii erau îndrumaţi mai mult de papagalul Coco la ghişee. El ştia tot, ce taxe trebuie să plătească fiecare, de ce acte era nevoie pentru dosare etc. Era, practic, cel mai bun funcţionar. Cred că funcţionarii s-au temut să nu fie daţi afară", ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, o sursă din Primărie.

Incredibil! Fost fotbalist al Oţelului, văzut la Biblioteca V.A. Urechia
Fostul jucător al Oţelului şi al Stelei, Răzvan Ochiroşii, a fost văzut, în preajma sărbătorilor de iarnă, în sala de lectură a Bibliotecii V.A. Urechia din Galaţi. Ascuns în spatele unor cărţi precum "Ulise", de James Joyce, "Demonii", de Feodor Dostoievski, sau "Castelul" de Franz Kafka, fotbalistul completa sudoku şi juca "Angry Birds" pe telefonul mobil. Surse din bibliotecă afirmă că fotbalistul a fost mai multe zile la rând în sala de lectură, însă nimeni nu a putut explica motivele pentru care a ales acel loc. Câţiva foşti coechipieri au afirmat, însă, într-un cadru privat, că Ochiroşii era căutat de mai multe persoane pentru nişte datorii, astfel că a ales cea mai bună ascunzătoare pe perioada şederii la Galaţi.

Panică la Cudalbi! Ţăranii nu mai au unde să îşi ascută cuţitele şi topoarele
Tocilăria din comuna Cudalbi şi-a închis porţile, după ce tocilarul Gicu Bărdiţă a fost internat la Spitalul Judeţean pentru epuizare fizică. Potrivit surselor din administraţia locală Cudalbi, Gigu Bărdiţă muncea câte 22 de ore pe zi, fiind solicitat la orice oră de către cetăţenii din comună. "A cedat şi omul. Păi muncea non-stop, că la noi, la Cudalbi, trebuie să ai mereu toporul şi cuţitul ascuţite, că nu se ştie niciodată când se apucă vreunul să dea de băut la cârciuma din sat", a spus secretarul Primăriei. Partea proastă este că localitatea stă acum pe un butoi cu pulbere, oamenii fiind nevoiţi să folosească bâtele sau furcile în conflictele lor spontane. "Furca nu este deloc eficientă. Doar înţeapă. Cu cuţitul alta e treaba. Când îl tai pe unul simte, tată! Iar bâta, să mă ierte Dumnezeu, cum să le-o luăm copiilor? Trebuie să se joace şi ei, sărmanii", spune Gigel Inox.

Direcţia Finanţelor Publice Galaţi, bănuită că a organizat un concurs de angajare pe bune
Federaţia Rubedeniilor şi a Cumetrilor din Finanţe (FRCF) acuză conducerea gălăţeană de la Finanţe că a angajat un inspector fiscal în urma unui concurs netrucat. "Am verificat în amănunt dosarul inspectorului celui nou şi am realizat cu stupoare că nu e nici măcar rudă prin alianţă cu vreunul dintre angajaţi. Mai mult, oamenii susţin că nu au băut nici măcar o bere împreună cu el vreodată. Incredibil, nimeni nu îl cunoaşte. Singura explicaţie e că acea mascaradă de concurs care s-a ţinut a fost pe bune, iar omul a intrat pe valoare. Este strigător la cer, aşa ceva nu ştiu dacă s-a mai întâmplat vreodată. Vom verifica în arhivele noastre, s-ar putea să asistăm la o premieră", susţine tanti Florica, şefa FRCF. Federaţia şi-a mai îndulcit declaraţiile abia după ce a primit asigurări din partea şefilor de la Finanţe că angajatul cel nou va face treaba tuturor funcţionarilor şi nici nu va fi primit la masa stimulentelor.

Angajaţii TVG îşi vor stabili singuri salariile, cu condiţia să le plătească la timp
Senzaţional! Nemaîntâlnit! Florin Pâslaru a decis să liberalizeze salariile la TV Galaţi. Practic, angajaţii televiziunii îşi vor stabili singuri cuantumul salariilor pe cartea de muncă. "Am luat această decizie după ce mai mulţi salariaţi s-au plâns că au lefurile foarte mici. Uite, să stabilească fiecare ce salariu ar trebui să aibă. Cu o singură condiţie, însă. Să mi le plătească până pe data de 15 ale lunii. Nu accept nicio zi întârziere. În caz contrar îmi rezerv dreptul de a-i acţiona în instanţă şi de a-i da afară", a declarat Florin Pâslaru.

Citit 1866 ori Ultima modificare Vineri, 25 Ianuarie 2013 18:17

2 comentarii

 • postat de IC
  Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013 08:18
  Rectificare : DN24D in loc de DN24 ( putea foarte bine sa fie DN24 ca si acela era inchis .Si o completare , nu sunt fonduri pentru scoaterea de sub nameti a localitatilor si drumurilor ,dar sunt fonduri pentru a finanta un parlament mai numeros cu 53 "alesi" decat cel al Statelor Unite ale Americii , aceasta la o populatie a Romaniei ce depaseste cu putin ceea ce la ei trece peste 300 milioane de locuitori .Daca s-ar pastra proportiile de la noi ei ar trebui sa aiba 9261 parlamentari ,la puterea economica si bugetul pe care-l au iar putea sustine financiar ,nu o fac ,au simtul masurii si legi bune. Bogata aceasta tufa parlamentara si cu multe crengi de curatat , nimeni si mai ales actuala putere, nu vrea sa fie gradinarul care s-a o scape de acestea ,sa ramana asa cum am vrut noi , 300 crengi cat mai bune posibil.
  0
  0
  Raportează
 • postat de I C
  Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013 07:58
  Bun si umorul,ajuta mai ales pe frig. Nu este bun insa "umorul negru" practicat de autoritati,autoritati care la fiecare cativa centimetri de zapada si ceva km/h de vant inchid drumurile .Ce alt ceva poate fi decat "umor macabru" regizat de acuala putere locala ,obladuita si incurajata de ce centrala ,situatia prezentata ieri pe un post TV ,la capatul inchis al DN24 o autoutilitara cu un sicriu care trebuia sa ajunga la o localitate de pe acel drum al nimanui ? Mortul ,dumnezeu sa-l odihneasca ,este rece si sta la rece, din lipsa de coparseu ,dar ce te faci daca esti viu si ai vre-o urgenta ? Daca tot cunosc ca acest drum are probleme cand ninge ,dece cand se avertizeaza codurile alea colorate( alea mai rele sunt portocalii si rosii ,o fi vre-o aluzie) nu se disloca utilajele in punctele cele mai sensibile ,utilaje care sa patruleze si sa mentina drumul respectiv circulabil.Probabil ca utilajele ,multe putine sunt dirijate spre alte drumuri mai importante si tinute in asteptare preventiva .Diletant,ca sa nu-l numesc altfel , ordinul de a astepta sa se opreasca total viscolul si apoi sa se intervina ,si daca o tine tot intr-un viscol o luna ,doua?Oare specialistii de la dumuri trebuie sa le dea cineva de sus si mai sus, ordin cand sa-si faca meseria ,sau nu le sunt asigurate resurese suficiente ?Cu asemenea administratii locale si guverne ,mai bine ca s-au darmat toate grajdurile si fermele de animale ,pana acum oricum ar fi ramas goale ,animalele murind de foame si sete ,izolate in nameti.Nu sunt deloc nostalgic dupa vremurile apuse (sper) dar nu era ferma din judet unde comandamentele de iarna de pe atunci sa nu trimita un utilaj pentru interventie ,utilaj din dotarea intreprinderilor si pe cat posibil deservite de mecanici din zona,Acele utilaje scoteau si localitatile din nameti si ajutau si la deblocarea drumurilor . Erau utilaje fiindca se faceau , imbunatatiri funciare ,constructii ,agricultura ,acum nu se mai face nimic...iar putinele care sunt nu sunt solicitate de autoritati ,acestea evitant sa faca cheltuielile inerente in aceste situatii ,ce pentru ei oamenii si viata lor conteaza ?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.