La marginea civilizaţiei: Strada Vezuviului găurită de cratere

La marginea civilizaţiei: Strada Vezuviului găurită de cratere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe strada Vezuviului, apa bălteşte de la un capăt la altul. Este o adevărată aventură să porneşti în Valea Oraşului fie la pas, fie cu maşina. Cum intri din strada Basarabiei - prin faţa Pieţei de Gros (a Moldovenilor) - pe strada Lemnari, te întâmpină o imagine ruptă parcă dintr-un sat de la 1900, cu drumuri desfundate de ţară. Apă şi bălţi din loc în loc. Situaţia devine şi mai gravă de cum cârmeşti de pe strada Lemnari pe Vezuviului, pe drumul către Remat. Craterele acoperite de gheaţă şi apă au transformat strada într-un loc plin de capcane. Drumul este plin de gropi, parţial acoperite cu apă, parţial cu gheaţă. „Încercăm să mai înlăturăm pericolele, dar problemele sunt vechi şi au devenit cronice”, ne spune unul dintre lucrătorii de la Remat, care scormonea de zor în apa amestecată cu gheaţă, pentru a  mai desfunda drumul.

Situaţia este şi mai gravă în apropierea intersecţiei Vezuviului cu strada Cărămidăriei. Aici oamenii se plâng că apa provenită din zăpadă le-a intrat şi în case. Oamenii spun că instalaţia de canalizare din Valea Oraşului ar avea nevoie de o decolmatare. În acest sens, un agent economic din zonă chiar a înaintat o adresă la Apatem, încă de anul trecut, dar  nu s-a făcut nimic.

Că e vară sau că e iarnă, pe strada Vezuviului se face slalom. Şi cum vara nu-i ca iarna, nici strada Vezuviului nu arată a fi stradă de oraş, indiferent de anotimp. Arată a stradă decupată dintr-un de sat de demult, aflat la marginea civilizaţiei.

 

Citit 2677 ori Ultima modificare Vineri, 01 Februarie 2013 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.