Preţurile au mai intrat la apă, în pieţe
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Preţurile au mai intrat la apă, în pieţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă la meteo nu se anunţă primăvară, unele din legumele de pe tarabele din Piaţa Centrală s-au mai ieftinit, în toi de iarnă. Roşiile aduse de la italieni sau greci nu mai costă prin tot locul 8 lei, ci se mai dau şi la 7 lei sau chiar la 6 lei. Castraveţii rămân însă neclintiţi: 7 lei. Rădăcinoasele albe se vând, ca şi săptămânile trecute, cu 5 lei kilogramul, iar cartofii care fac 2 lei pe cele mai multe dintre tarabe se mai găsesc pe alocuri şi cu 1,6 lei. Morcov românesc bun găsiţi şi la 1,5 lei. Mai scumpe sunt usturoiul (15 de lei) şi hreanul (20 de lei). La 8 lei, ardeii graşi au mai puţină căutare, aşa cum se întâmplă şi cu dovleceii scoşi la vânzare la acelaşi preţ. A scăzut sesizabil şi preţul salatei verzi, pe care o găsiţi acum şi la un leu căpăţâna, în vreme ce fasolea chinezească se dă tot cu 6, 7 sau 8 lei kilogramul. Şi tot cu 7 sau 8 lei puteţi cumpăra ciupercile. Că or fi sau nu la îndemâna tuturor, multe dintre fructe s-au mai ieftinit, măcar cu câţiva bani. Mere sunt şi la 1,6 lei, în vreme ce strugurii, puţini cum sunt, vă vor costa 6 lei kilogramul. Clementinele se dau cu 4 sau 4,5 lei şi dacă mai puneţi încă un leu vă luaţi portocale mari sau grepfruit. Oricum veţi cheltui mai puţin decât cumpărându-vă banane de 7 lei kilogramul.

Citit 1752 ori Ultima modificare Vineri, 01 Februarie 2013 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.