Şi caii se împut, nu-i aşa?
Foto: Ilustraţie: Monzanette

Şi caii se împut, nu-i aşa?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu există fum fără foc şi animal de carne fără oase. Prin fişete de instituţii adormite pe banul public zac inclusiv scheletele cabalinelor tocate mărunt în lasagna şi în presa internaţională.

În oraşul negustorilor cumpliţi, nu s-a mai dat cu var peste cadavre. Instituţiile statului sunt vexate în a da răspunsuri cu manta, pasând răspunderea de la una la alta. Dar hoitul de la cap se-mpute şi toate miasmele duc la capo di tutti, Primăria.

Padocul de câini din preajma Brateşului, pe ale cărui porţi scrie la derută "Vier Pfoten", aparţine bineînţeles ECOSAL-ului, gaura neagră şi urât mirositoare în care se varsă aproape jumătate din impozitele gălăţenilor. Dar, la câtă sare, achiziţionată pentru două ierni, are în buzunare şi-n nasul netăiat de vreun control, Ion Ionescu nu mai simte mirosurile de cadavre zvârlite constant, de ani buni, în faţa propriei porţi.

Aşadar, candoarea habarnamistă a purtătorului de vorbe al Primăriei avea un motiv concret:: leşurile de sub nasul gunoierilor bugetari trebuiau ascunse sub preş. Bre, mă leşi?

În frunte cu Primăria, o droaie de instituţii se dau acum fete mari: Poliţia Comunitară, Apele Române, Direcţia Sanitară Veterinară şi Garda de Mediu. Şi de ce s-ar agita?

Fostul şef al Gărzii de Mediu, care amenda vârtos combinatul în 2008, a fost destituit prin fax, mai ştiţi? Ulterior subprefect sub regimul Boc, Daniel Ovidiu Tudorache, tecucean aşezat, cu teren intravilan şi casă în Tecuci, limuzină, rulotă şi doi copii, acum e deputat uselist. De Sectorul 4...

Dacă nu era Pipera recent consruită mai sus de lacul Brateş, carcasele cabaline nu agitau nicio apă. Norocul edililor că în curtea marilor poluatori industriali nu cresc vile. Încă.

Carcasa de Pegas

Citit 13711 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2013 22:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.