„Viaţa liberă” în cartierul dumneavoastră. La Spicul, între blocuri - ca după bombardament!
Foto: Foto: Vasile Caburgan

„Viaţa liberă” în cartierul dumneavoastră. La Spicul, între blocuri - ca după bombardament!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După şapte luni de la precedenta noastră vizită în zona Spicul, am revenit pentru a sta din nou de vorbă cu cititorii şi pentru a vedea ce s-a rezolvat şi ce nu, dintre problemele consemnate în iulie 2012.

Aleea pietonală dintre P-uri arată mai bine acum, indicatoare rutiere pentru reducerea vitezei în apropierea curbei de la IPJ nu sunt, doar unul care anunţă o traversare. Maşinile Ambulanţei şi respectiv ale Pompierilor tot nu au cum să intre în cazul unei intervenţii la P-uri, singura cale de acces fiind încă blocată de stâlpi special amplasaţi ca să blocheze accesul autoturismelor particulare pe aleea pietonală. Tinerii încă fac legea în spatele blocurilor, iar dacă vine primăvara, cu atât mai mult îi vor deranja pe locatari, în special pe cei de la parter, care nici nu mai au curajul să le spună ceva. Copiii mici vin în continuare pe aleea dintre P-uri şi, ca toţi copiii, fac gălăgie - spre disperarea locatarilor de vârsta a treia, care se arată în continuare deranjaţi de acest aspect.

„I-am scris şi lui Dumnezeu”

La întâlnirea de joi, 28 februarie, mai mulţi cititori au venit să ne semnaleze alte nemulţumiri, unele legate chiar de conţinutul ziarului nostru.

Ioan Olaru (77 de ani), preşedintele Asociaţiei de Proprietari 102 (una dintre cele mai mari, cu 10 blocuri şi  355 apartamente), este supărat că toate scrisorile cu problemele asociaţiei pe care le-a trimis, începând din 2008, la Primărie, la Apaterm, „la Dumnezeu”, cum spune dumnealui, dar şi deputatului Florin Pâslaru „care ne-a promis marea cu sarea până l-am votat”, nu au avut ecou. Pe lângă problemele strict legate de asociaţie, pe care le vom semnala în ziar într-un material mai amplu, domnul Olaru e supărat pe primarul Marius Stan: „Parcă lucrurile merg mai rău de când e dumnealui la Primărie. Audienţe nu ţine, nu ne ajută nimeni, asta-i realitatea”.

Ruinele fostei Tipografii Schenk

„Încă de pe vremea când era prefect domnul Paul Florea, am semnalat grămezile de moloz rămase după demolarea fostei Tipografii Schenk (pe strada Portului nr.1), în care ulterior a funcţionat tipografia ziarului Acţiunea şi, până la Revoluţie, Biblioteca Avântul”, îşi spune oful domnul Olaru. Nici astăzi, deşi au trecut mulţi ani de la demolare, nimeni nu a venit să cureţe locul”, spune supărat Ioan Olaru. O posibilă explicaţie ne dă domnul Ilie Ranghilof, de asemenea locuitor al zonei, care ne spune că terenul este privat. „Clădirea a fost retrocedată, era dezafectată şi veneau elevii şi tinerii, care-şi găseau acolo locul pentru băut şi nu numai. A intervenit Poliţia şi, în urmă cu vreo cinci ani, au venit cu utilaje de la armată, au tras-o foarte greu jos, au demolat-o şi iată cum arată şi astăzi. Ca după bombadrament!”, conchide Ilie Ranghilof.

Gropile dintre blocuri

Gropile dintre blocuri au fost aduse şi ele în discuţie de domnul Olaru: „Sunt oameni care merg în cârje, iar când vin să plătească la Asociaţie trebuie să ocolească gropile”, spune Ioan Olaru. Doamna Afinica Marin s-a plâns, de asemenea, de gropile din asfalt, precum şi de faptul că pensionarii nu au primit, în luna februarie, abonamentele de la Transurb.

Apa caldă vine... rece

Un of al mai multor cetăţeni din zonă, despre care ne vorbeşte tot domnul Olaru, e legat de apa caldă: „Se fac nişte nereguli. S-au scos pompele de recirculare a apei, din două motive: ca proprietarul să plătească apa rece pe post de apă caldă şi ca să nu se mai consume curent, dând drumul la pompe. Sunt oameni cu 400-500 de lei pensie şi plătesc câte 750 de lei pe lună, întreţinerea, o persoană, e posibil aşa ceva? Ţi-e milă de ei”.

Citit 3040 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2013 11:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.