GALERIE FOTO / Galaţi, oraşul interzis copiilor: „Mami, eu unde mă joc?”

GALERIE FOTO / Galaţi, oraşul interzis copiilor: „Mami, eu unde mă joc?”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Plictiseală mare în oraşul celor mai mici gălăţeni * Ce-ar putea să se facă într-un oraş plin de garaje, de maşini, de câini comunitari şi de tot soiul de coşmelii, cu spaţii verzi pârjolite şi parcuri vechi, modernizate doar pe hârtie


„Copiii nu au unde să se joace! Nimic, de la bulgăreala iernii până la plimbatul cu bicicleta sau miuţa! Totul, dar absolut totul este ocupat de garaje, parcări, maşini, chioşcuri etc! Parcurile sunt puţine, iar cele construite în ultimii ani sub numele pompos de «Locuri de joacă pentru copii» deservesc doar băieţii de până la 6-7 ani şi poate şi fetele mai mari de atât. Dar acces la un teren de fotbal sau la un parc cu alei pentru biciclete nu există. Până nu conştientizăm că lipsa locurilor de joacă şi de agrement pentru toate vârstele şi în tot oraşul duc la sedentarism şi, mai rău, la golăneala din jurul blocurilor, nu o sa facem nimic!”, comenta, plin de obidă Vali, un cititor pe site-ul „Vieţii libere”, în dreptul articolului în care anunţam că pe masa aleşilor a ajuns un proiect de modernizare a Orăşelului Copiilor. Un altul, care semna Radu Petrescu, amintea cum la deschiderea anului şcolar primarul Marius Stan i-a întrebat pe copiii de la Şcoala nr. 29 daca vor să le facă un parc în locul bateriei de garaje, iar elevii au strigat la unison „Da!”.

Parcul şi primarul

Fiecare primar de după '90 şi-a legat numele de câte un parc amenajat pe bani mulţi, şi lăsat în paragină: Parcul Cloşca rebotezat „Corneliu Coposu” este cunoscut drept Parcul lui Durbacă, Parcul „Libertăţii” şi Parcul de la Selgros sunt amenajate de Dumitru Nicolae şi… cam atât. Fostul viceprimar Nicuşor Ciumacenco se lăuda cu 12 locuri de joacă, şi nici nu ştii dacă să te întristezi că sunt prea puţine, ori să te bucuri că o duzină e tot mai mult decât nimic!

În acest moment, Grădina Publică şi Parcul Rizer sunt în curs de reabilitare, nu se ştie când vor fi gata şi cum vor arăta! Să nu ne facem mari speranţe. Golaşul parc de la Pastilă (Viva) aşteaptă şi el să fie modernizat, dar licitaţia, contractul încheiat şi proiectul ridică suspiciuni. Vestea bună, desigur, pentru copiii care nu se grăbesc să crească ori pentru cei pe care încă nu i-a adus „barza” este că, prin votul aleşilor locali, alte două parcuri vor căpăta o faţă nouă: Orăşelul Copiilor şi Parcul „Coposu”.

 

Citit 3187 ori Ultima modificare Vineri, 15 Martie 2013 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.