Un nou tratament ar putea vindeca una din zece persoane infectate cu HIV

Un nou tratament ar putea vindeca una din zece persoane infectate cu HIV
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă este aplicat, imediat după infectarea cu HIV, un nou tratament ar putea vindeca o zecime dintre cei care sunt diagnosticaţi rapid, spun cercetătorii francezi, citaţi de BBC, potrivit Evz. Oamenii de ştiinţă au analizat 14 persoane care au încheiat tratamentul, iar de atunci nu s-au înregistrat semne de revenire a virusului.

Vestea vine la scurt după ce o fetiţă din USA a fost vindecată de HIV. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor infectate cu HIV nu află imediat că au virusul în corp. Grupul de pacienţi, cunoscuţi sub numele de cohorta Visconti, au început tratamentul la zece săptămâni după ce au fost infectaţi.

Au fost trataţi timp de trei ani cu medicamente antiretrovirale, care doar ţin virusul sub control, neavând posibilitatea de a-l elimina din sistemul imunitar. În mod normal, când tratamentul încetează, virusul revine în forţă. Acest lucru nu s-a întâmplat cu pacienţii Visconti, mulţi dintre ei ţinând sub control nivelul HIV timp de un deceniu. "Încă au HIV, virusul nu este eradicat, însă nu mai au nevoie de medicamente. Este un fel de retragere a infecţiei", a spus doctorul Asier Saez-Cirion, de la Institutul Pasteur din Paris.

Citit 2242 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2013 12:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.