Şapte săptămâni pentru iertare şi înviere. Astăzi începe Postul Paştelui

Şapte săptămâni pentru iertare şi înviere. Astăzi începe Postul Paştelui
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Creştinii ortodocşi încep astăzi, 18 martie, călătoria spre Învierea Domnului nostru Iisus Hristos. Postul Mare va dura şapte săptămâni, Învierea Domnului fiind anul acesta pe 5 mai. Postul este o chemare adresată de Hristos cel Înviat omului contemporan (care uită adeseori că rădăcinile lui sunt, deopotrivă, cereşti şi pământeşti), pentru a se ridica de la gândurile şi faptele pământeşti, materiale şi trecătoare, la cele cereşti. "Pentru a porni cu dreptul pe drumul învierii personale şi de obşte, întâi de toate trebuie să ne iertăm duşmanii", ne recomanda la predica de ieri Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian al Dunării de Jos.

Postul Paştelui (cuvântul "paşte" înseamnă „trecere”) este invitaţia pe care o primeşte fiecare dintre noi direct de la Hristos, pentru a ne schimba mintea (în greacă "metanoia") şi a ne înnoi în Duhul de viaţă dătător.

Timp de şapte săptămâni, în Biserica noastră Dreptmăritoare, va fi o perioadă densă de rugăciune, motiv pentru care Arhiereul locului ne invită să facem loc în viaţa noastră curăţirii de patimi, rugăciunii şi faptei de milostenie. Fiecare dintre noi este invitat ca prin gesturile pe care le face să lucreze nu pentru a aduna comori pământeşti, ci pentru a aduna comori cereşti. „Prin cuvântul Arhiereului şi al preotului, Biserica ne dă hrana pentru suflet. Postul nu este o dietă, nu e un moft şi nu e tradiţie, postul este o călătorie spre învierea noastră, un prilej de a înveşnici comorile noastre pământeşti prin faptele noastre veşnice şi de a înveşnici viaţa noastră”, spunea Arhiereul locului.

Citit 1085 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2013 11:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.