Atenţie, cad clădiri! Pericol public în buricul târgului
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Atenţie, cad clădiri! Pericol public în buricul târgului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nimic nu s-a schimbat din vara trecută pe strada Traian nr. 112


Avem cu ce ne mândri în faţa turiştilor! Ruinele moderniste! Revenim pentru a patra oară pe subiectul clădirii de pe strada Traian, numărul 112. Deja ce s-a întâmplat acolo este istorie. Clădirea, datând din secolul XIX, a căzut efectiv anul trecut în vară. De atunci au fost furate toate cărămizile ce ar fi putut fi refolosite la alte construcţii. Între timp, proprietarul a obţinut şi avizul de demolare şi a promis solemn în faţa Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Galaţi şi în faţa Primăriei că va reconstrui clădirea după arhitectura iniţială, urmând să o transforme în clădire de birouri."Din punctul nostru de vedere subiectul clădirii de pe Traian este încheiat", a spus consilierul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Galaţi, Marius Mitrof. 

Circulaţie închisă şi ploaie de cărămizi

Deşi din punctul de vedere al oficialităţilor problema pare închisă, cei care trec zilnic prin zonă trebuie să fie mereu atenţi să nu le cadă bucăţi de zid în cap. "Mereu când venim la piaţă trebuie să mergem pe partea carosabilă, pentru că zona este practic închisă circulaţiei. Pe de altă parte, gardul merge până la limita clădirii care s-a prăbuşit. Cealaltă, care de-abia se mai ţine în picioare, este un pericol pentru noi toţi", ne-a spus Bianca Ionescu. "Mereu când trec pe aici trebuie să fiu atent să nu mă calce vreo maşină, pentru că merg pe asfalt, dar tot aşa trebuie să fiu atent să nu îmi cadă ceva în cap. Nu ştiu dacă este normal ce se petrece pe aici, dar poate că ne merităm  soarta", a spus şi Alexandru Paraschiv.

Alături, o clădire a Primăriei e în stare jalnică

Într-adevăr, pe lângă clădirea ce s-a prăbuşit se află un alt imobil, aflat într-o stare absolut jalnică. Direcţia de Cultură spune că acea clădire este a Primăriei Galaţi şi că municipalitatea ar trebui să fie cea care ar trebui să se ocupe de respectiva situaţie. "Ce este lângă imobilul de pe Traian 112 aparţine Primăriei, iar pentru acea clădire am vorbit cu oamenii instituţiei, care urmau să perfecteze actele pentru demolare. Acolo se petrece ceva ciudat din punctul meu de vedere", a mai spus Marius Mitrof. "Din corespondenţa pe care am avut-o cu Primăria, ni s-a transmis că intenţionează să demoleze acel imobil, însă nu au primit încă avizul unui vecin. Din punctul meu de vedere acolo este o chestie cusută cu aţă albă. Probabil de aia a şi fost pus incendiul în clădirea de alături", a mai completat consilierul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Galaţi. Reamintim că imobilul aflat în imediata apropiere a clădire de pe Traian 112 a ars la începutul lunii decembrie 2012. Atunci, focul a fost pus de oamenii străzii, iar pompierii s-au luptat cu flăcările mai mult de opt ore.

Până la rezolvarea tuturor actelor şi până la descurcarea tuturor chichiţelor legale, cei mai afectaţi de situaţia respectivei zone sunt gălăţenii ce trec mereu prin zonă şi care trebuie să-şi achiziţioneze umbrele blindate, pentru a se feri de eventualele cărămizi căzătoare.

Citit 1849 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2013 09:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.