Constructorul Romprint ameninţă că va închide Şcoala „Mihai Eminescu” din 16 martie!

Constructorul Romprint ameninţă că va închide Şcoala „Mihai Eminescu” din 16 martie!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pretext moral: Constructorul e nemulţumit că, din noiembrie, Primăria nu recepţionează parţial lucrările * Pretext legal: „Potrivit contractului, şcoala trebuia închisă de la începerea lucrărilor”, declară deputatul Boldea, sesizat de constructor

Deputatul PD-L Mihai Boldea a primit o sesizare şi s-a făcut ieri apărătorul firmei Romprint SRL care, a declarat avocatul, „a anunţat că pe data de 16 martie închide Şcoala 28 şi copiii nu vor mai putea merge la cursuri.

În condiţiile în care, potrivit contractului încheiat cu Primăria, avea obligaţia să realizeze îmbunătăţiri ale acestei şcoli, a renunţat la aceste îmbunătăţiri, iar Primăria refuză să vină şi să ia în primire lucrările efectuate”, astfel încât să poată fi plătite lucrările parţiale de văruire şi schimbare a parchetului.

Boldea a explicat că firma s-a înţeles iniţial cu conducerea Şcolii nr. 28, „Mihai Eminescu”,  să execute lucrările astfel încât, deşi cu mai multă bătaie de cap („potrivit contractului, Primăria avea obligaţia să lase obiectivul liber de orice sarcină, respectiv să închidă activitatea în Şcoala 28”), să permită desfăşurarea în continuare a cursurilor.

Romprint se plânge că, începând din luna noiembrie a anului trecut, lucrările executate trebuia recepţionate de către o comisie a Primăriei, urmând ca, în termen de 90 de zile de la recepţie, factura lucrărilor să fie plătită. Firma a apelat la acest gest, informând totodată Primăria, Prefectura şi pe parlamentarii gălăţeni.

Boldea a explicat că firma va putea închide şcoala pur şi simplu, renunţând la înţelegerea iniţială de a lucra pe segmente. Astfel, lucrarea va fi „conservată”, ca să nu fie parchetul zgâriat de copii, a explicat parlamentarul. 

La rândul său, deputatul a făcut o informare către Prefectură şi  parlamentarii gălăţeni. Între care, ca să nu fie discriminare, apare şi… numele său.

Am încercat şi joi să-l contactăm pe primarul Dumitru Nicolae, care locuieşte chiar în apropierea şcolii, pentru lămuriri. Pe care le vi le vom aduce la cunoştinţă atunci când le vom primi.

Ne minte însă că domnul deputat se (re)transformă în avocat imediat ce i se oferă ocazia. Fără a pune în balanţă pierderile din procesul de învăţământ.

Citit 1898 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.