Gimnaziştii, fără manuale noi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii care vor fi anul viitor în clasele a VII-a şi a VIII-a vor învăţa după aceleaşi manuale vechi după care colegii lor învaţă de ani buni. 

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) nu va mai organiza evaluarea de noi manuale şi, implicit, nici licitaţia pentru achiziţionarea lor. Asta deşi programa la gimnaziu s-a modificat anul trecut la o serie de discipline şi, în plus, editorii de manuale au fost invitaţi să vină cu proiecte de manuale pentru acestea.

Cei care au anunţat, cu vădită nemulţumire, că ministerul a renunţat la cererea de reînnoire a cărţilor pentru elevii din ultimii doi ani de gimnaziu au fost editorii de carte şcolară, care au cheltuit deja bani în acest sens. MECI urma să organizeze selecţia şi licitaţia pentru a achiziţionarea de manuale destinate elevilor de clasa VII-a şi a VIII-a, la disciplinele limba română, limba maternă, matematică, geografie şi istorie. Adică la disciplinele la care gimnaziştii dau tezele cu subiect unic.

Anunţul către edituri a fost făcut anul trecut, pe vremea când Ministerul Educaţiei se afla pe alte mâini. Iar cum ministrul Andronescu şi-a exprimat în repetate rânduri intenţia de a elimina evaluarea prin tezele unice, atunci e lesne de înţeles de ce a ales să renunţe şi la selecţia şi licitaţia de noi manuale pentru disciplinele în cauză.

Citit 649 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.