Poşta redacţiei: Cititorii sesizează organele în drept

Poşta redacţiei: Cititorii sesizează organele în drept
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Cine ne apără de poluarea fonică?

Domnul Maricel Rânja, cu domiciliul în str. Brăilei nr. 23, bloc P1, semnalează faptul că în amintita zonă „nu are linişte zi şi noapte, deoarece, vecinul de la etajul II produce zgomote zi şi noapte, fără ca eu să-l fi deranjat. Mă adresez dumneavoastră, în speranţa că cineva mă va ajuta să-mi găsesc liniştea în locuinţa mea”, scrie M.R.

Domnule M. R., vă sfătuim să vă adresaţi instituţiilor în drept. Legislaţia privind liniştea publică şi poluarea fonică este aplicată de două instituţii: Poliţia Locală (care este în subordinea Primăriei Galaţi) şi Garda de Mediu (care este în subordinea Ministerului Mediului).

Cerere fără soluţie imediată

Domnule Apostol Ochiană din comuna Iveşti, judeţul Galaţi, cererea Dumneavoastră privind promovarea unor legi legate de „amnistierea celor care au greşit şi care au deja o condamnare de până în 15 ani” nu trebuie adresată presei, ci instituţiilor în măsură să se ocupe despre astfel de situaţii. Este vorba despre Preşedintele României, Primul ministru, Procurorul general la României, Ministrul Justiţiei şi Parlamentul. Dacă este vorba despre un apel politic, acesta trebuie transmis mass-media prin intermediul biroului de presă al partidului pe care-l reprezentaţi. Noi nu publicăm scrisori deschise adresate în numele unei organizaţii politice comunale. Desigur, aveţi posibilitatea să vă adresaţi departamentului publicitate al "Vieţii libere", care vă poate rezerva, contra cost, spaţiu tipografic.

Legea îi apără pe minori

Pensionarul Niţă Domican, din Galaţi, ne relatează că este abonat al ziarului şi că, zilnic, la ora 7,00, ziarul este pe masă. "Eu nu ştiu cine îi apără pe tineri, dar anul trecut, nepotul meu - în vârstă de 17 ani - luase o amendă de 200 lei, pentru că a aruncat gunoiul alături de containerul de gunoi! Cum nu mi-a spus că am fost amendat, abia peste vreo două-trei săptămâni am aflat de amendă şi a trebuit să o plătesc cu penalităţi”.

Domnule Niţă, potrivit legislaţiei, ziaristul are datoria să respecte dreptul la imagine al minorului şi, de aceea, trebuie să-i dea iniţialele şi să nu difuzeze imagini cu acesta, decât cu acceptul părinţilor sau al celor - legal - îl au în grijă. De altfel, în astfel de cazuri precum cel amintit de dvs, nici noi nu cunoaştem identitatea făptuitorilor, deoarece aceasta este protejată de Poliţie.

Citit 1118 ori Ultima modificare Vineri, 26 Aprilie 2013 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.