Computer tomograf (şi) la Spitalul Militar

Computer tomograf (şi) la Spitalul Militar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce  în urmă cu trei ani a adus în Galaţi primul aparat de investigaţie medicală prin rezonanţă magnetică RMN punând bazele Centrului de diagnostic Medimage, patronul firmei Caderom SRL, Eugen Ciobotaru, nu s-a oprit aici. La ora actuală, centrul mai dispune de un computer tomograf, precum şi de un aparat Roentgen de ultimă generaţie.

Parte dintre serviciile de investigaţie imagistică oferite de Medimage sunt decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate fiind astfel mult mai accesibile pacienţilor. Nu însă şi celor care sunt asiguraţi ai Casei Apărării Ordinii Publice Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (OPSNAJ).

Pentru a putea veni în întâmpinarea necesităţilor acestora, Eugen Ciobotaru a achiziţionat şi un computer tomograf care urmează a fi montat la Spitalul Militar de Urgenţă. Modernul CT, Hitachi Eclos, a sosit marţi, 17 martie,  de la Hamburg şi, în câteva zile, va fi instalat în spaţiul amenajat tot de firma Caderom în incinta secţiei Radiologie.

„Ne grăbim cu lucrările de montaj deoarece ne-am propus ca în aprilie să avem deja încheiat contractul cu OPSNAJ pentru a oferi pacienţilor  investigaţiile imagistice de care aceştia au nevoie”, afirmă dl Ciobotaru.

Aşadar gălăţenii vor avea la dispoziţiei cinci tomografe, accesibilitatea acestui tip de investigaţie urmând să înregistreze o creştere notabilă.

Citit 2815 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.