Măritiş ratat la zece ani

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O fetiţă de etnie rromă din Munteni a scăpat de măritişul timpuriu după intervenţia autorităţilor. Consilierul pentru problemele rromilor din cadrul Prefecturii Galaţi, Viorica Gotu, alături de cei de la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi (DGASPC) au reuşit să convingă două familii de rromi să renunţe la căsătoria înainte de vreme a doi copii.

În luna decembrie a anului trecut, fetiţa, O.S., de 10 ani, dintr-o familie din Munteni, a fost dată pentru o perioadă „de probă”, un fel de „pre-cununie”, în familia lui B.S., de 16 ani, din Iveşti. După o petrecere de zile mari, fata a rămas în Iveşti, acasă la viitorul soţ.

„Au dat-o cu condiţia să doarmă cu mama soacră până mai creşte. Dar fetei nu i-a plăcut de mire şi nici mirelui nu i-a plăcut de fată, aşa că fata tot trăgea să se întoarcă acasă”, a povestit Viorica Gotu.

Însă lucrurile nu au fost chiar simple. „Părinţii băiatului voiau să-şi recupereze cele 30 de milioane pe care le cheltuiseră cu petrecerea, iar părinţii fetei nu vroiau să dea banii până când nu se conving că fata lor e fată mare. Până la urmă, după mai multe întâlniri şi, după ce s-au convins că totul e bine, fata s-a întors în familia ei.

Am reuşit să mediem acest conflict, împreună cu cei de la Protecţia Copilului. E mai bine aşa, fata să stea deocamdată la casa ei. Ştiu care e tradiţia la noi, dar până la urmă ne dăm şi noi cu modernismul şi zic «Lasă-i, dom’le să se iubească şi ei!»”, a mai spus Viorica Gotu.

La rândul lor, cei de la DGASPC răsuflă uşuraţi că nu au fost nevoiţi să ia copilul din familie. „Am reuşit să mediem acest conflict, iar astăzi (ieri, n.r.) am fost acasă la fetiţă pentru a evalua situaţia. Din câte se pare, lucrurile sunt în ordine, e bine că totul s-a terminat pe cale amiabilă”, a explicat Tania Calcan, purtător de cuvânt al DGASPC Galaţi.

Citit 1233 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.