Află cât costă carnea de miel în supermarket şi în piaţă
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Află cât costă carnea de miel în supermarket şi în piaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două zile întregi ne-au mai rămas până la Paşte, iar carnea de miel nu scade la preţ nici în ruptul capului. Mai este, însă, vreme. Ziua în care carmangeriile şi halele de carne se vor umple cu carcase de miel este abia mâine.

La magazin e mai ieftin

Ieri, jumătatea de miel se vindea, în supermarketurile Billa, la preţul de 24,99 lei. Oferta magazinului includea şi pachetele cu spată şi piept de miel, care făceau 25,99 lei kilogramul. Carne de sezon am găsit şi la marketul XXL. Carcasa se dădea la preţul de 25,99 lei. Pe o bucată de carne trasă în folie, mai mare sau mai mică, ar fi urmat să dăm între 100 de lei şi 350 de lei. Organele de miel se vândeau la preţul de 14,99 lei. Pentru cei care doreau carne de oaie, în locul celei de miel, cheltuiala de la XXL e mai mică. Pulpa de oaie cu os se dădea la 20,20 lei kilogramul, iar preţul cotletului de oaie ajungea la 23,99 lei. În Real am găsit, înainte de toate, organe de miel, la preţul de 12,99 lei kilogramul. N-or fi ele aşa de căutate precum carnea, dar sunt absolut necesare pentru un drob de bună calitate. Carcasa de miel nu era în galantare la momentul în care am trecut noi prin magazin, dar una dintre vânzătoare ne-a spus că marfa stă să vină, la preţul de 26,5 lei kilogramul.

Preţul din piaţă - 27 de lei kilogramul, la carcasă

În Piaţa Centrală am găsit un galantar mobil al firmei Dru Agro, care vindea şi miel şi ied din ferma proprie, la preţul de 27 de lei kilogramul. Acelaşi preţ îl avea carcasa de miel şi la magazinul de prezentare al produselor de la SC Livada Şerbăneşti SRL. Abia astăzi sau mâine vin şi carcasele de miel în hala de carne a Pieţei Centrale.


Citit 7503 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2013 17:16

2 comentarii

 • postat de suparat foc
  Joi, 02 Mai 2013 23:00
  are dreptate d-l Banu !!! LASA_TI bietele animale sa traiasca !!1Ce tot atita Paste......vin vremuri grele oameni buni !!! Cititi si informati-va !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Banu-i scump când nu-l ai, așa că fiecare cu Învierea lui, funcție de buzunarul de supraviețuire
  Joi, 02 Mai 2013 08:39
  Păi ce, sunt nebun, mai este o zi și mâine, deci cumpăr pulpe cu 80 lei kilogramul, ouă ieftine, găină pentru rotisor și drob de la Real gata făcut, cozonac de la Kaufland și am mai ''păcălit'' o Înviere, banii sunt rari pe sărăcia de azi. Distracție? O ''lungime'' de Faleză Inferioară, dus-întors, ne admirăm reciproc între noi, cine mai este în viață, cum o mai ducem, cine a mai ''plecat'' dintre noi față de Învierea de anul trecut și mergem înainte până la următorul pas de rezistență, Iarna care vine, vremuri grele se afișează la orizont, doar avem de rambursat FMI-ului 5 miliarde de euro în 2013, în 2014, bașca și dobânzile. Mai aveți chef de Înviere cu așa ''întreținere'' la asociație?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.