Prezenţă slabă la Bursa locurilor de muncă pentru tineret: “Nu văd niciun viitor în ţara noastră!”

Prezenţă slabă la Bursa locurilor de muncă pentru tineret: “Nu văd niciun viitor în ţara noastră!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bursa locurilor de muncă pentru tineret - organizată, ieri, de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, AISEC şi AJOFM Galaţi - a adunat în foaierul Universităţii Dunărea de Jos până în 200 de tineri solicitanţi de locuri de muncă, cu vârsta maximă de 35 de ani. Acţiunea a fost organizată în cadrul manifestărilor dedicate „Zilei Europei”.

„Am invitat mai bine de 50 de agenţi economici gălăţeni şi au fost prezenţi la bursă vreo cinsprezece. Este primul an când am organizat acţiunea şi, în paralel cu manifestările sportive dedicate tinerilor, prin această bursă încercăm să aflăm care sunt problemele care ar trebui să contribuie la îmbunătăţirea parteneriatelor dintre agenţii economici şi instituţiile de învăţământ superior”, ne-a spus Ana Maria Vasiliu, director al Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Galaţi. Printre puţinii agenţi economici prezenţi s-au numărat Agress Business Company (în domeniul asigurărilor), Arabesque (materiale construcţii şi finisaje), Retec (instalaţii electrice navale), Dunărea SA (servicii turism) sau Biroul Informare-Recrutare al MAN (pentru cariera profesională în armată).

„Eu sunt absolvent al Facultăţii de Mecanică şi lucrez ca programator în domeniul ingineriei mecanice, dar mi-am depus CV-ul în mai multe locuri, în speranţa că voi găsi ceva mai bun. În prezent, am un salariu de 1.300 lei impozabili şi ştim cu toţii că nu se poate trăi din acest venit. Aici câştig experienţă, dar nu văd niciun viitor în ţara noastră”, ne-a spus Mihăiţă Pleşu, inginer, 23 de ani, din Galaţi.

Atât liderii AISEC, cât şi cei câţiva reprezentanţi ai agenţilor economici au subliniat necesitatea unor viitoare parteneriate şi programe comune între facultăţile din ţară şi agenţii economici. "O astfel de colaborare ar veni în sprijinul pregătirii practice a tinerilor. În facultate nu facem decât teorie şi, la angajare, de cele mai multe ori, suntem întrebaţi ce ştim să facem? O diplomă nu-ţi dă şi garanţia că ştii să faci ceva practic în profesia în care te pregăteşti mai mult teoretic, în facultate. Propunem legislativului ţării o legislaţie adecvată, care să ne sprijine în acest scop pe noi, absolvenţii, dar şi pe agenţii economici”, ne spunea Andrei Nicula, student ASE, membru AISEC.

Cele cinsprezece firme participante au adunat circa o sută de CV-uri care vizează ocuparea a 200 de locuri de muncă. Ofertele au fost pentru muncitori necalificaţi în construcţii, agenţi de vânzări, ingineri în construcţii sau în proiectări. Rezultatele, dacă vor exista, le vom afla...

Citit 3945 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Mai 2013 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.