FOTO EXCLUSIV / Vezi cine este politicianul misterios care a decis să îşi finalizeze studiile
Foto: Această imagine este trucată. Foto-montaj: Bogdan Codrescu

FOTO EXCLUSIV / Vezi cine este politicianul misterios care a decis să îşi finalizeze studiile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trei fenomene incredibile au avut loc la Galaţi în ultima vreme: un parlamentar gălăţean şi-a reluat studiile, Bacalbaşa s-a apucat de muzică clasică, iar un judecător s-a trezit cu o vilă în curte după o furtună


Un personaj încă neidentificat s-a decis să îşi desăvârşească pregătirea academică

Surpriză de proporţii într-o şcoală primară din judeţul Galaţi. Un personaj pe care, deocamdată, nu am reuşit să îl identificăm a fost fotografiat în timpul orei de matematică de la clasa a IV-a. După cum se poate vedea din imaginea care însoţeşte acest text, este vorba despre un bărbat de aproximativ 53 de ani, cu figură de parlamentar, în ochii căruia se poate citi o sete incomensurabilă de ştiinţă. "Nu ştim ce e cu el. A venit de câteva zile, s-a aşezat în ultima bancă şi îşi vede de treaba lui acolo. Nu ne-a explicat nimeni ce se întâmplă, dar l-am auzit pe domnul învăţător că spunea ceva de a doua şansă", ne-a spus Gigel, coleg de clasă cu personajul misterios. "E un coleg simpatic, de treabă. Într-o oră, când am cerut voie să fac pipi, mi-a zis să nu-mi fac griji cât sunt plecat, că cică votează el şi pentru mine. Nu am înţeles ce înseamnă asta. Oricum, pare de gaşcă", a completat Ionel, un alt coleg de clasă. Potrivit învăţătorului, noul elev se descurcă binişor. "E în medie la majoritatea materiilor. La caligrafie e cam slăbuţ, iar la matematică îi mai suflă colegii. Dar e foarte, foarte bun la lucru manual. Dacă se ţine de treabă ar putea ajunge departe. Oricum, chiar dacă nu o să se lipească prea mult cartea de el, are o şansă să ajungă parlamentar", a declarat învăţătorul de la clasă.

Bacalbaşa se apucă de cântat la pian: "Vreau să mi se spună Richard Spiderman"

Hăituit de presă şi sătul de atâta agitaţie, preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, a decis să se apuce de un hobby care să îl liniştească. De ceva vreme a început să ia lecţii de pian, pasiune pe care şi-a descoperit-o recent, de când a tras clapa mai multor angajaţi din instituţia pe care o conduce. "Am încercat mai multe variante ca să mă liniştesc. Am vrut să intru în silentio stamba, dar m-au tot sunat de la televiziuni să comentez nişte scene din «Suleyman Magnificul», aşa că am renunţat la idee. Apoi, medicul mi-a recomandat să mă relaxez prin muzică, deci m-am apucat de pian. Vreau ca, în câteva luni, să mi se spună Richard Spiderman".

După şapte ani, angajaţii TVG au deshumat ultimul salariu plătit

Angajaţii TVG au luat parte, joi, la o ceremonie de deshumare a ultimului salariu pe care l-au primit de la Florin Pâslaru. "Nici nu ştiu când a zburat timpul, au trecut deja şapte ani. Ce vremuri erau pe atunci, ne puteam plăti ratele şi facturile la timp", a spus un angajat TVG care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Prezent la ceremonie, Florin Pâslaru a luat foc când a văzut ce salariu a fost deshumat. "Băăă, ejti nebun? Ce salariu e ăsta? Am plătit eu două milioane pe lună? Înţeleg, a fost acum şapte ani, banul avea altă valoare, dar nu cred că e plătit de mine. Nu am dat niciodată atâţia bani", a urlat Pâslaru.

ANI anunţă că Aurel Nechita îşi pierde mandatul de parlamentar: "Este incompatibil cu Paul Ichim"

Agenţia Naţională pentru Integritate a decis că Aurel Nechita nu mai poate fi parlamentar din cauza incompatibilităţii cu Paul Ichim. "Degeaba am încercat cu două camere în Parlament. Chiar dacă unul e senator şi unul e deputat, tot nu se poate, pentru că mai sunt şi şedinţele reunite. Pur şi simplu nu se înţeleg", a declarat un oficial ANI. Din câte se pare, o măsură similară ar putea fi luată şi la Galaţi, la Universitatea "Dunărea de Jos". Agenţia de Integritate Academică (AIA) studiază posibilitate ca Paul Ichim să îşi piardă mandatul de profesor pe motiv de incompatibilitate cu Aurel Nechita. "Degeaba am încercat cu două facultăţi în universitate. Chiar dacă unul e la Medicină şi unul la Educaţie Fizică, tot nu se poate pentru că mai sunt şi cursurile interdisciplinare. Pur şi simplu nu se înţeleg", a declarat un oficial AIA.

Adamescu e sătul din fotbal: "Am păpat toţi banii, să ia altcineva echipa Oţelul"

Patronului echipei Oţelul Galaţi, Dan Grigore Adamescu, i s-a aplecat de atâţia bani din fotbal, aşa că a decis să se retragă. Cel mai probabil, în două săptămâni, Oţelul va avea un acţionariat nou, dar nu va mai avea niciun ban în conturi. "Sunt sătul. Gata, nu îmi mai trebuie bani din fotbal. Să mai mănânce şi alţii de aici, că eu deja am pus vreo tr€i kile pe mine. Săru'mâna pentru masă, domnu' Stan", a declarat Adamescu după ce s-a ridicat de la masa bogaţilor care au fost în Champions League. "Vom încerca să redăm Oţelul oraşului Galaţi. Vom avea un acţionariat competent, sper ca în trei, patru ani să câştigăm din nou titlul şi să umplem din nou masa cu bunătăţi. Până atunci poate i se face din nou foame lui Adamescu", a spus Stan.

Fenomene meteo inexplicabile: vântul puternic i-a adus o vilă în curte unui judecător gălăţean

Furtunile din ultimele zile nu au produs doar pagube în zona Galaţiului, ci şi o serie de întâmplări halucinante. De exemplu, în curtea unui judecător din Galaţi vijelia puternică a adus o ditamai vila cu două etaje. "Nu îmi explic ce s-a întâmplat. Când a început potopul eu m-am retras la Amadeus, alături de colegii mei. După furtună, m-am întors la Tribunal, mi-am luat LEX-ul de pe trecerea de pietoni şi am plecat acasă. Acolo, surpriză, în curte îmi apăruse o ditamai vila. Aşa da furtună: a fost o adevărată vilejie", a declarat judecătorul Relu Bacşiş. Vecinii judecătorului povestesc că, în toiul potopului, cerul s-a întunecat şi o vilă de proporţii cosmice purtată de vânt a coborât în curte. "Cât ghinion pot să aibă unii în viaţă. Putea să ajungă în curtea mea sau a vecinului. Slavă Domnului că am fost feriţi de o asemenea tragedie", a spus unul dintre vecini.

Marius Stan: "Străzile au fost asfaltate, de-acum facem trotuarul"

Primarul Marius Stan este fericit că lucrările grele de asfaltare se apropie de final şi că acum urmează partea frumoasă a lucrurilor. "În sfârşit a venit şi momentul mult aşteptat. De luni, toată administraţia locală va ieşi să facă trotuarul pe Brăilei. De fapt, asfaltarea străzii a fost un pretext pentru noi. Mai am un singur vis după aia: să facem şi Centura", a spus Stan.

Ruletă rusească la Cudalbi: cinci pahare cu votcă şi unul cu apă

Poliţiştii din Cudalbi au reuşit, joi, să evite o adevărată tragedie în cârciumă. Câţiva localnici se angajaseră într-un joc periculos, o ruletă rusească cu votcă. "Barmanul punea pe tejghea cinci pahare cu votcă şi unul cu apă. Apoi, teribiliştii din localitate luau la întâmplare un păhărel şi îl dădeau pe gât. Noroc că am intervenit la timp, putea să se întâmple o tragedie. Din fericire, până să ajungem noi, niciunul dintre participanţi nu a avut ghinionul să nimerească paharul mortal", a declarat un poliţist din Cudalbi. Din câte se pare, astfel de jocuri periculoase se organizează frecvent la cârciumă, dar nimeni nu a murit până acum. "S-au înregistrat doar vreo două cazuri de intoxicaţii grave, însă oamenii şi-au revenit repede. Barmanul are mereu la îndemână o sticlă de alcool dublu rafinat, care ajută", a mai spus poliţistul.

Succes admirabil al poliţiştilor locali: au destructurat o reţea de micţionari publici

Poliţia Locală face cu adevărat curăţenie în oraş: o bandă de micţionari publici a fost arestată în urma unui flagrant. "Aveau un program bine stabilit. Mai întâi lichidau un stoc de bere la cârciumă, apoi se duceau în spatele blocului şi începeau să urineze. I-am urmărit timp de mai multe luni şi i-am umflat înainte să apuce să împută tot oraşul. Acum suntem pe urmele unei organizaţii coprocultiste", a declarat un poliţist local.

Funcţionar public internat pentru suprasolicitare / A jucat Solitaire 18 ore încontinuu

Un funcţionar din cadrul Primăriei Galaţi a ajuns la spital din cauza extenuării fizice. El a căzut lat lângă birou după ce a jucat Solitaire nu mai puţin de 18 ore. "Muncea pe rupte, era dedicat. Avea numai rezultate bune, spărgea record după record. Însă, în cele din urmă, a cedat pur şi simplu, organismul lui nu a mai suportat", a declarat un coleg. Medicii au acum două veşti pentru funcţionarul în cauză, una bună şi una rea: se va putea întoarce la muncă peste două zile, însă, în perioada de recuperare nu va avea voie decât la maximum două ore pe zi de Solitaire.


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1838 ori Ultima modificare Vineri, 31 Mai 2013 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.