Batjocură în centru: Bordurile proaspăt montate sunt distruse de şoferii indolenţi

Batjocură în centru: Bordurile proaspăt montate sunt distruse de şoferii indolenţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria promite spune că în maxim două săptămâni va bloca accesul maşinilor pe trotuare în zona respectivă


O bună porţiune din strada Brăilei tocmai a fost refăcută, pe bani publici. Printre altele, pe cea mai importantă arteră a Galaţiului s-au schimbat şi bordurile. Odată cu noul aspect al străzii, au apărut şi primele probleme. Unul dintre locatarii zonei Trei Star a sunat în cursul zilei de ieri la ziar, pentru a se plânge de faptul că, la nici două săptămâni de la apariţia noilor borduri, şoferii le distrug sistematic. „Sunt administrator la asociaţia de proprietari numărul 177. Mă bucură faptul că avem borduri noi şi stradă asfaltată în faţa blocului. Pe de altă parte, municipalitatea nu face aproape nimic pentru a le proteja. Deşi există semne de ciculaţie, care interzic staţionarea în zonă, nimeni nu face nimic. Pe de altă parte, există şi un semn prin care şoferii sunt atenţionaţi că li se vor ridica maşinile în caz că vor parca acolo. Nu am văzut însă nici măcar o caracatiţă pusă”, ne-a semnalat telefonic administratorul Constantin Răzghin.
La faţa locului, am găsit într-adevăr două autoturisme parcate pe trotuar în zonă, în condiţiile în care la nici 50 de metri există locuri de parcare suficiente. În tot acest timp, atât Poliţia Locală, cât şi angajaţii ADP patrulau prin Ţiglina sau pe Domnească, atenţi la parcomatele Primăriei, nicidecum la maşinile parcate pe trotuare sau la cele care blochează intersecţia de la Tribunal.
Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, problema protejării bordurilor proaspăt amplasate se va rezolva în aproximativ două-trei săptămâni. „Pe lângă faptul că în zonă se vor reamenaja anumite parcări, vom găsi şi soluţii tehnice pentru a împiedica urcarea maşinilor pe trotuar. Până atunci vom transmite Poliţei Locale să fie mai vigilentă în zona cu pricina”, a spus acesta. „Constat cu regret că şoferii ce au de rezolvat anumite treburi în zonă, nu au bunăvoinţa de a parca 50 de metri mai departe. Acest lucru ţine şi de educaţia fiecăruia”, a mai spus oficialul Primăriei.
Întregul proiect de reabilitare a străzii Brăilei a scos din bugetul Primăriei aproximativ zece milioane de lei.

 

Citit 3381 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2013 00:33

15 comentarii

 • postat de gymy
  Duminică, 09 Iunie 2013 19:40
  vom trasmite politiei locale sa fie mai vigilenta an zona cu pricina.---AN ZONA CU PRICINA---- baaaaaa faceti ceva pentru banii pe care ai primiti. fara cuvinte..
  0
  0
  Raportează
 • postat de razvan
  Vineri, 07 Iunie 2013 22:22
  Nu mai mancati atata cacat cu bordurile astea. Proiectele astea s-au facut sa se pape banii din buget. Bordurile de pe brailei au mai fost schimbate odata. E bn ca strada s-a asfaltat , dar nu e singura din galati care are nevoie de asfaltare.(ne fardam ne rujam dar fundu pute) cam asa vad ca se procedeaza . Si toti care au comentat mai devreme cred ca nu au masina de sunt asa impotriva lor. Daca omul are treaba in respectiva zona si nu deranjeaza pietonii, de ce sa nu stationeze pe bordura cateva minute. Astora le e ciuda sa plateasca o amenda de 25 de lei la transurb si vorbesc ei aici de buget din amenzile date. Cand iti da 150 lei amenda pentru nimic si salariul e de 700 de lei , abea ai si tu 20 de lei de benzina, jur ca te doare sufletul. Ca o concluzie la acest material masinile nu au cum sa deterioreze bordurile, poate invers. Si din 10 mil de lei un milion cred ca s-au risipit prin buzunarele edililor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Smaranda
  Vineri, 07 Iunie 2013 21:54
  Daca as fi primar, as realiza bugetul numai din amenzi date :..
  -pentru constructii ilegale,(garaje,chioscuri,camere atasate la apartamentele de bloc de la parter etc)
  -pentru cei cu caini care nu strang mizeria facuta de acestia
  - pentru cei care arunca gunoiul pe strada
  -pentru magazinele care nu-si curata zona
  -pentru masinile parcate pe trotuare
  -pentru cei care distrug bunul public
  -pentru comportament huliganic
  -pentru cei care murdaresc si distrug parcurile , cimitirele (in acest caz trebuie amendate firmele care raspund de intretinere si curatenie )
  etc
  0
  0
  Raportează
 • postat de marinovici
  Vineri, 07 Iunie 2013 15:01
  Sunt multi galateni, care desi platesc pt. zona "0", parca sunt pe drum de tara! Trotoarele si strazile sunt ca vai de ele . Acum altii se plang ca vor sa scape de masini de pe un trotuar f. mare (vezi sesizarea domnului din mazepa!). ma tot intreb: CE PUTEM FACE DOMNULE PRIMAR!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Phill
  Vineri, 07 Iunie 2013 15:00
  Duminica trecuta la pranz, tot trotuarul (pe stanga) care coboara de la PECO Saturn pana la intrarea in Gradina Botanica era plin de masini parcate : cetatenii - copii/barbati/femei cu rotile, cu biciclete, femei cu carucioare cu copii, batrani la plimbare spre faleza, oameni cu bagaje care mergeau spre bac - pe unde sa circule ?! Pe sosea ?!
  Politia are alte "preocupari" ... Primaria la fel ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de marinovici
  Vineri, 07 Iunie 2013 15:00
  Sunt multi galateni, care desi platesc pt. zona "0", parca sunt pe drum de tara! Trotoarele si strazile sunt ca vai de ele . Acum altii se plang ca vor sa scape de masini de pe un trotuar f. mare (vezi sesizarea domnului din mazepa!). ma tot intreb: CE PUTEM FACE DOMNULE PRIMAR!
  0
  0
  Raportează
 • postat de teasca
  Vineri, 07 Iunie 2013 14:14
  problema parcarilor in municipiul nostru este una mai veche; din pacate proiectul cu privire la amplasarea parcarilor moderne in aproprierea edificiilor de interes local bate pasul pe loc, ceea ce nu este bine. Nu am nimic cu proprietarii de garaje, ba din contra, le doresc ca Primaria sa gaseasca o posibilitate de a construi in locul acestor garaje, parcari, cu un nivel in subteran si cu acces pentru riverani pe baza de abonament, si un nivel suprateran care sa asigure parcarea autoturismelor celor interesati in activitatea institutiilor. Banii pot veni pe investitii in infrastructura, iar amortizarea cheltuielilor se poate asigura rapid si eficient. Mai mult, am putea asigura si fluienta traficului rutier in zonele rosii ale municipiului (Tribunal, Spital Judetean Sf. Apostol Andrei, zona bancilor comerciale, stadion, Prefectura, Primaria mun. Galati, etc). Haideti sa venim cu idei bune, dragi galateni, pentru ca numai asa ne putem ajuta fara sa stam la mila altora prin crearea de locuri de munca, reasezarea arhitecturala moderna a orasului, descongestionarea punctelor de interes local, ca sa nu mai vorbim de siguranta pietonilor. Daca pe bani privati se pot executa mall-uri, cladiri de birouri si alte edificii, de ce nu s-ar putea realiza si aceste lucrari imperios necesare in PUZ si PUG al municipiului Galati cu parteneriate public-private? Banii stau blocati la saltea, in loc sa creeze plus valoare!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de mardra
  Vineri, 07 Iunie 2013 12:47
  cred ca cei care strica bordurile sunt platiti de primarie fix in acest scop! ce sa se mai schimbe peste un an-doi daca ramn toate intacte? Pt "Viata libera": cum spuneati, soferi indolenti? mai bine consultati un dictionar inainte de a scrie... indolent e cocalarul care lasa masina pe avarii pe banda a doua eventual ca nu are suficienta energie s-o urce pe trotuar! :))
  0
  0
  Raportează
 • postat de Du-va-n competenta de injineri ratati!...
  Vineri, 07 Iunie 2013 10:18
  Bre, hai sa fim seriosi!
  Toata frasuiala asta e pentru nimic. Municipalitatea face lucrari de proasta calitate, n-are nicio strategie, blocheaza trotuarele cu stalpi acolo unde se poate parca, fiind late cat China, dar nu pune nicio protectie acolo unde trotuarele sunt inguste si realmente pietonii ar avea nevoie de protejare.
  Cum a pus stalpi de blocare intre TreiStar si Potcoava, inutil, n-ar putea mai bine onor municipalitatea sa puna pe prelungirea Saturn, opus Uzinei de Apa, pe Domneasca in zona Master, unde se urca smecherii firmelor din zona pe gresie, sau la Spicu in fata unde se intampla tot asa?
  Reabilitarea strazii Brailei este un mare fasss, o mare scurgere de bani de la buget pe lucrari de proasta calitate. Asfaltul este realmente prost, deja s-a valurit in zona de franare de dinaintea semafoarelor de la TreiStar si Tribunal, sensul de urcare, pe toate benzile (!). Au ramas guri de apa/canal neridicate la nivel (patru-cinci numai intre Stirex si TreiStar) si nu-i decat 100 de euro ridicarea conform devizului. Rampele de persoane cu dizabilitati nu vin la nivel cu strada, au treapta de aproape 10 cm fiindca pur si simplu nu sunt IN STARE sa execute o lucrare conform unor pante si racorduri desenate in proiect. Mai nou au inceput sa "sape" prin scuare ca sa nu mai trebuiasca sa faca acele rampe. Colac peste toate, stratul de asfalt e turnat cu "zgarcenie", sub nivelul din proiect, se poate vedea asta pe marcajul de ingropare a bordurii in carosabil, care iese deasupra asfaltului. Chestiunea e valabila si pe portiunile deja executate de pe Otelarilor, Stadionului, Frunzei.
  Dar la ce sa te astepti de la o municipalitate careia i se prezinta proiecte de sstrazi fara refugii in statiile de tramvai, de gradini publice fara fantani si de parcari de TIR-uri cu studiul de fundatie neactualizat de ani verzi de pe urma carora se constata ca s-a ridicat apa freatica la 2 m sub asfalt?...
  Si ei vor sa construiasca tunel pe sub Dunare! Nu ca sa-l construiasca, dar nici sa-l receptioneze n-ar fi in stare competentii din Primarie! Ce-ar receptiona ei azi s-ar surpa maine si tot n-ar fi nimeni vinovat...
  0
  0
  Raportează
 • postat de ella
  Vineri, 07 Iunie 2013 08:59
  Veniti sa vedeti masini de mare tonaj parcate in fata blocului pe prelungirea Traian colt cu melodiei.Nu avem unde sa ne parcam masinile mici din cauza acestui mastodont,distrug nucii plantati de locatari,caci nu reusesc sa parcheze decit daca distru coroanele copacilor.Politia trece pasiva si nu ia nici un fel de masuri,chiar daca sint sesizati de locatari.Degeaba platim si politia locala si pe cei de la circulatie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galati
  Vineri, 07 Iunie 2013 08:52
  Imaginea este graitoare vis-a-vis de vigilenta "organului" in respectarea legii si reflecta perfect atitudinea gen "ma doare la chipiu".
  Cu caracatitele pe ei, tovarasi, ca civilizatia occidentala s-a implementat sute de ani cu "ghioaga".
  0
  0
  Raportează
 • postat de costina
  Vineri, 07 Iunie 2013 08:01
  Materialul prost,pe vremea lui Ceausescu,nu erau schimbate bordurile ,asa de amorul artei tot ce se facea,era de calitate,cum erau si soselele,dar nu erau atatia patroni parveniti avizi de bani.Dar mai este o problema foarte grava,faptul ca firma care a reparat strada Brailei,nu a si verificat gurile de canalizare care au reinceput sa troncane la fiecare masina care trece peste ele.Trebuie rezolvata aceasta problema cat mai repede.Si mai concret vorbesc despre cele din dreptul LOTO PRONO,vis a vis de fostul Galacta.Apa de ploaie balteste pe strada,ca de obicei.Nu verifica nimeni aceste lucruri?
  0
  0
  Raportează
 • postat de mikky
  Vineri, 07 Iunie 2013 07:47
  Alo, Politia si Primaria!Numai strazile Brailei si Domneasca exista in orasul asta?Pe str.Siderurgistilor nu vede nimeni ca trotuarele sunt pline de masini?Chiar daca s-a facut ceva curatenie in zona Ultimul Leu, pe Siderurgistilor, bazarul de masini e in floare.Si n-ar fi rau sa treaca cineva si pe strazile Ghe.Doja si Anghel Saligny, unde e iadul ......pe troruare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pt jon
  Vineri, 07 Iunie 2013 06:48
  Stimate Jon, romanilor, le trebuie tunuri, rachete. Nu ii mai educa nimeni.
  Romanul a devenit un nebun real, dar, care crede ca este normal psihic.
  Poate sa puna si borduri de cel mai bun granit, dar, PROSTUL, TARANUL, MARLANUL, tot el ESTE.
  Veniti si va uitati in fata la BR 2 , cand MARLANII, cu bengoasele lor masini, nu se lasa pana cand nu se urca peste acele borduri, cum am spus, daca erau muntii de granit, romanul (MARLANUL) vrea sa aratae ca el poate sa escaladeze ,,banii prostilor,,
  0
  0
  Raportează
 • postat de jon
  Vineri, 07 Iunie 2013 01:00
  mizer mon ser, bordurile asa cum scriti voi, sunt din CASCAVAL, sunt distruse de cauciuc, pentru ca nu sunt de calitate, cascaval prost, cele de pe vrem,ea impuscatului nu iereau bune,
  adimistratoree ia mitraliera, de la nepoti si aplica filmul-atunci i-am condamnat pe toti la moarte, ca sa iti protezezi inima, sa nu faci INFRACT.
  Locuri de parcare suuunt, la 50 de metri mai incolo, mai incoace si la capatul troleului, pana si la METRo
  Si unde ai vazut tu patruland polis local+/adp-isti, nu ai toata ȚIGLA pe casa
  PS la CASCAVAL
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.