Piaţa vânzărilor directe e pe val: Jobul care te scoate din criză

Piaţa vânzărilor directe e pe val: Jobul care te scoate din criză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un târg de joburi cu oportunităţi de carieră în firme de tipul Avon sau Oriflame s-a deschis ieri, la Universitatea „Dunărea de Jos”, la care au participat 14 companii. Ofertele sunt în domeniul financiar-bancar, al electrocasnicelor, cosmeticelor, produselor de curăţat sau pentru gătit, al jucăriilor.

Cei din domeniul vânzărilor directe spun că atât gălăţenii, cât şi brăilenii sunt la un pas distanţă de jobul care îi poate scoate din criză. Asta deoarece „multe dintre firmele multinaţionale nu au ajuns încă în cele două oraşe", susţine organizatorul evenimentului.

Studenţii par cei mai dispuşi să înceapă o afacere de acest gen, mai ales că nu li se cere experienţă. Nu aşa văd lucrurile mulţi dintre gălăţenii ajunşi la târg. Ei erau bucuroşi că CV-ul lor e înregistrat, totuşi, într-o bază de date. „Sunt şomer, dar veniturile din vânzări directe sunt instabile. Am întrebat şi, de exemplu, la o cremă de 350 de lei vândută, am comision 50 de lei. Dar dacă nu o vând, ce fac?”, spune, dezamăgit, Sorin P. (35 ani).

Când vine vorba de avantajele unui asemenea job, firmele au ca argumente venitul suplimentar uneori considerabil, produsele cu discount, cadourile, posibilitatea de a dezvolta o afacere personală. În schimb, trebuie să ai timp şi talent de convingere.

Târgul este deschis şi astăzi, în holul Universităţii „Dunărea de Jos”, între orele 10,00 - 18,00.

Citit 1461 ori Ultima modificare Joi, 06 Iunie 2013 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.