Piaţa vânzărilor directe e pe val: Jobul care te scoate din criză

Piaţa vânzărilor directe e pe val: Jobul care te scoate din criză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un târg de joburi cu oportunităţi de carieră în firme de tipul Avon sau Oriflame s-a deschis ieri, la Universitatea „Dunărea de Jos”, la care au participat 14 companii. Ofertele sunt în domeniul financiar-bancar, al electrocasnicelor, cosmeticelor, produselor de curăţat sau pentru gătit, al jucăriilor.
Cei din domeniul vânzărilor directe spun că atât gălăţenii, cât şi brăilenii sunt la un pas distanţă de jobul care îi poate scoate din criză. Asta deoarece „multe dintre firmele multinaţionale nu au ajuns încă în cele două oraşe", susţine organizatorul evenimentului.
Studenţii par cei mai dispuşi să înceapă o afacere de acest gen, mai ales că nu li se cere experienţă. Nu aşa văd lucrurile mulţi dintre gălăţenii ajunşi la târg. Ei erau bucuroşi că CV-ul lor e înregistrat, totuşi, într-o bază de date. „Sunt şomer, dar veniturile din vânzări directe sunt instabile. Am întrebat şi, de exemplu, la o cremă de 350 de lei vândută, am comision 50 de lei. Dar dacă nu o vând, ce fac?”, spune, dezamăgit, Sorin P. (35 ani).
Când vine vorba de avantajele unui asemenea job, firmele au ca argumente venitul suplimentar uneori considerabil, produsele cu discount, cadourile, posibilitatea de a dezvolta o afacere personală. În schimb, trebuie să ai timp şi talent de convingere.
Târgul este deschis şi astăzi, în holul Universităţii „Dunărea de Jos”, între orele 10,00 - 18,00.

Citit 1359 ori Ultima modificare Joi, 06 Iunie 2013 16:43

2 comentarii

 • postat de EU
  Sâmbătă, 08 Iunie 2013 11:56
  Pentru cei care nu au inteles, nu e prea greu de explicat mecanismul care ii determina pe aceiasi angajatori sa-si caute promotori. Aceste firme incearca sa-si vanda produsele fara a implica prea multe cheltuieli de logistica si de personal. Apeleaza la vanzatorii directi deoarece astfel ele evita plata unor angajati carora trebuie sa le asigure, pe langa salariu si protectia sociala necesara, taxe si impozite la stat. Teoretic, vanzatorul direct este un distribuitor al respectivelor firme care, in functie de ce vinde primeste un comision. Practic, el este doar un CUMPARATOR care, pentru ca a achizitionat produse de o anumita valoare este ''recompensat'' si primeste un discount. Prin atragerea unor astfel de promotori firma beneficiaza, pe la vanzarea produselor si de publicitate gratuita, iar vanzatorul scapa de impozitul datorat pe venitul realizat. Avantajos pentru ambele ''tabere''.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mda
  Vineri, 07 Iunie 2013 08:21
  Ma duc si azi... parca vad ca-s tot firmele de data trecuta. Nu inteleg cum se intampla de sunt tot firmele care cautau oameni dornici de munca si acum cateva luni.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.