Doi gălăţeni au fost depistaţi cu periculoasa boală Lyme

Doi gălăţeni au fost depistaţi cu periculoasa boală Lyme
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Institutul Cantacuzino a confirmat infecţia cu bacteria care produce boala Lyme în cazul unui băiat de 9 ani şi a unei femei de 43 de ani, ambii din judeţul Galaţi. Cei doi pacienţi au venit la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Galaţi după ce au descoperit că fuseseră înţepaţi de căpuşe. „Este vorba despre IgM pozitiv, ceea ce înseamnă că băiatul şi femeia sunt purtători ai bacteriei, boala nemanifestându-se în niciun fel. Pacienţilor le-a fost prescris un tratament profilactic şi sunt ţinuţi sub supraveghere medicală”, a declarat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.

De la începutul anului, 241 de gălăţeni înţepaţi de căpuşe s-au prezentat la Spitalul De Boli Infecţioase. În aceeaşi perioadă a anului trecut, 461 de persoane fuseseră înţepate de căpuşe. 5 gălăţeni au fost diagnosticaţi cu boala Lyme în 2012.

Medicii atrag atenţia că una din cinci căpuşe este purtătoare a bacteriei care provoacă boala Lyme. Dacă aţi fost înţepat, trebuie să mergeţi la o unitate de primiri urgenţe sau la un dispensar medical, unde insecta poate fi extrasă în siguranţă.

Citit 2985 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2013 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.