Două evenimente internaţionale la Facultatea de Litere din Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Evenimentele ştiinţifice se ţin lanţ la Facultatea de Litere a Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi. Două conferinţe cu participare internaţională de prestigiu se vor derula pe parcursul a patru zile.

Este vorba despre ediţia a treia a Conferinţei Internaţionale Comunicare şi Argumentare în Sfera Publică, cu tema „În căutarea unei Noi Retorici” (26-28 martie) şi despre a şasea ediţie a Zilelor Francofoniei, (27-29 martie).

Prima conferinţă are loc sub egida Programului Naţional de Proiecte de Cercetare Exploratorie, şi este coordonată de prof. dr. Anca Gâţă, membru al Catedrei de limba şi literatura franceză, alături de   conf. dr. Adela Drăgan, membru al Departamentului de limbi moderne aplicate. La lucrări participă peste 50 de cercetători din opt ţări: Algeria, Elveţia, Franţa, Iordania, Portugalia, Slovenia, Turcia şi România.

„Aria tematică a conferinţei este generoasă şi de actualitate, reunind 45 de lucrări. Cea mai mare parte a acestora reflectă activitatea de cercetare desfăşurată în străinătate şi în România în domeniul analizei comunicării şi discursului în sfera publică”, se arată în comunicat.

Zilele Francofoniei vor reuni, de asemenea, specialişti în domeniu din 11 state: Franţa, Iordania, Coasta de Fildeş, Algeria, Camerun, Congo, Mauritania, Italia, Ucraina, Republica Moldova şi România.

Principalul scop al manifestării este schimbul de idei şi de problematici specifice zonelor de provenienţă a participanţilor, în special cunoaşterea particularităţilor oazelor francofone din Africa şi Canada.

Citit 664 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.