Campanie VL "Eu vara nu dorm!": Cât te costă să pleci în concediu în nordul Moldovei

Campanie VL "Eu vara nu dorm!": Cât te costă să pleci în concediu în nordul Moldovei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Bucovina vă puteţi caza la tarife care pornesc de la 40 de lei pentru o cameră dublă pe noapte


Pornim astăzi pe drumuri de munte în nordul Moldovei, în dulcea şi frumoasa Bucovină. Locul ne atrage pentru peisajele pitoreşti, pentru mănăstirile de patrimoniu naţional şi universal, pentru tradiţiile care nu s-au pierdut, pentru locurile de rezonanţă din cultura, istoria şi arta românească.

Nu rataţi "Capela Sixtină a Orientului"!

Dacă alegeţi acest itinerariu, nu rataţi să vedeţi şi să înţelegeţi sensul şi rostul albastrului de Voroneţ, din pictura Mănăstirii Voroneţ, ctitorie a Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, de la 1488. Datorită picturii exterioare, Mănăstirea Voroneţ (din satul cu acelaşi nume, judeţul Suceava) este considerată Capela Sixtină a Orientului, fiind obiectiv de patrimoniul UNESCO. Dacă nu mai găsiţi locuri de cazare în incinta mănăstirii, puteţi alege vila „Luca” din Voroneţ, preţul variind între 70 lei/noapte pentru o persoană şi 100 lei/noapte pentru două persoane. La Cabana „Poiana lui Macarie”, la trei kilometri de Mănăstirea Voroneţ, o cameră dublă costă 75 lei/noapte. La pensiunea „Carmen Silvae”, din aceeaşi localitate, cazarea costă 140 lei/camera dublă.

O altă destinaţie este satul Suceviţa, care ne atrage pentru Mănăstirea Suceviţa. Găsim cazare la Pensiunea "Lititia", care dispune de foişor, grătar, acces cu animale de companie, loc de joacă pentru cei mici. Scoatem din buzunar între 60 şi 80 lei/camera. La Pensiunea „Poiana de Vis”, aşezată într-o poiană în apropierea râului Suceviţa, cazarea costă între 80 şi 100 lei/camera dublă.

La Hanul Ancuţei de la Neamţ

În judeţul Neamţ ne aşteaptă hangiţa Ancuţa la renumitul său han, situat la câţiva kilometri de Roman. Pensiunea „Ioana”, tot din Roman, oferă cazare cu 110 lei/o cameră cu pat dublu; 130 lei/noapte/trei persoane şi 150 lei/noapte/patru persoane. Pensiunea este la 5 kilometri de Tg. Neamţ şi, pe lângă obişnuitele servicii, are piscină, internet wireless, organizează evenimente diverse. Ne aşteaptă şi Pensiunea „Orizont” din localitatea Farcaşa (Neamţ), unde plătim 80 lei/camera matrimonială şi 100 de lei/noapte/trei persoane. Pensiunea este situată pe DN 17B, la o distanţă de 84 km de Piatra Neamţ . De aici porniţi spre cele mai frumoase şi pitoreşti locuri de pe Valea Bistriţei sau Cheile Bicazului. Puteţi alege, în perioadele adecvate, între un pescuit sau o vânătoare prin pădurile din munţii Moldovei; puteţi să contemplaţi sau să escaladaţi vârfurile Ceahlău, Rarău, Stânişoara, asemenea călătorului de odinioară Calistrat Hogaş. Ne putem îndrepta către Casa Memorială „Ion Creangă” din Humuleşti, dar şi spre renumitele mănăstiri Agapia, Văratic, Neamţ, Putna, Umor, Voroneţ.

Botoşani, oraşul lui Eminescu

Tot în nordul Moldovei, putem poposi în oraşul Botoşani, reşedinţa judeţului cu acelaşi nume, locul de naştere al poetului, gazetarului şi prozatorului Mihai Eminescu. Odihnim la Pensiunea „Stejarul”, care se află într-un loc mirific, în comuna Mihai Eminescu, la 8-10 km de centrul oraşului Botoşani, cum te îndrepţi spre Suceava. Pensiunea este înconjurată de pădurea Ipoteştilor. O cameră costă între 40 şi 80 de lei/noapte. La Hotel „Premier”, o cameră single este 92 de lei pe noapte, iar cea cu pat dublu este 125 lei/noapte. Are, pe lângă serviciile obişnuite, şi o parcare de 80 de locuri.

Pensiunea „Tabu” din acelaşi oraş oferă cazare cu 90 de lei/noapte. Are parcare şi acceptă animalele de companie. Pensiunea „Casa Lux” din Botoşani oferă cazare cu 130 lei/noapte, dar şi, în plus, consultanţă de specialitate în organizarea unor evenimente.

Cum ajungem în Bucovina

La Voroneţ: cu maşina, Galaţi - Bacău - Roman - Fălticeni - Gura Humorului, sunt 344 km, adică 4 ore şi 42 de minute, la 73 km/h. Consum: 7,5 l/100 km, total 155 lei. Cu trenul, schimbaţi la Iaşi. Plecări din Galaţi spre Iaşi, cu Interregio, la orele: 6,10. Plecări din Iaşi spre Gura Humorului, cu Interregio: 11,05; 15,27; 19,42.

La Suceviţa: cu maşina: 375 km, în 5 ore şi 15 minute, cu 72 km/h: Galaţi - Bacău - Fălticeni - Vicovu de Jos. Consum: 7,5 l/100 km, total 28,5 l, vă costă 174 lei. Cu trenul, apoi cu microbuzul din Suceava, faceţi opt ore!

Citit 2824 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iulie 2013 11:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.