Campanie VL "Eu vara nu dorm": Cazare ieftină în sudul Litoralului

Campanie VL "Eu vara nu dorm": Cazare ieftină în sudul Litoralului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din punct de vedere al preţurilor, cel puţin teoretic, sudul litoralului românesc oferă o alternativă la nisipurile Bulgariei. „Viaţa liberă” şi-a propus să vă prezinte câteva locuri de cazare în această zonă costieră.

Eforie Nord - pensiuni şi apartamente

Conform site-ului de specialitate www.booking.com, în staţiunea Eforie Nord, cea mai ieftină ofertă de cazare vine din partea pensiunii Doneli. Aceasta este situată la cinci minute de mers pe jos de plajă şi de lacurile Belona şi Techirghiol. Pune la dispoziţie un restaurant cu terasă şi Wi-Fi gratuit. Preţul unei nopţi de cazare este de 221 de lei. De asemenea, Pensiunea Villa Coralis, situată la 200 de metri de o plajă de nisip şi la 150 de metri de Lacul Belona, poate reprezenta o opţiune. Aici preţul unei nopţi de cazare este de 266 de lei.

Cei care nu vor să uite de confortul de acasă pot închiria apartamente. În complexul Steaua de Mare Luxury Apartments, vă puteţi petrece o noapte de cazare plătind 310 lei, la fel ca şi în complexul Apolonia. Cazare ieftină puteţi găsi în complexul turistic Agavita, unde o noapte de cazare vă scoate din buzunar 133 de lei, sau la hotelul Philoxenia, unde preţul mediu al unei nopţi de cazare este de 146 de lei.

Eforie Sud - linişte şi preţuri mai mici

Cei care îşi doresc mai multă linişte pot alege să-şi petreacă zilele de concediu în Eforie Sud. Conform site-ului www.litoralulromanesc.ro, cea mai ieftină cazare din această staţiune o găsiţi la Hotel Măgura, o unitate de cazare ce a primit două stele, unde noaptea de cazare pentru două persoane costă 85 de lei. Acelaşi preţ şi aceleaşi condiţii le găsiţi şi la Hotelul Gloria. La trei stele, tarifele sunt puţin mai ridicate. Astfel, la hotelul Amurg veţi fi nevoiţi să scoateţi din buzunar pentru o noapte de cazare între 125 şi 445 de lei, în funcţie de perioada şi de tipul camerei alese. Tot la trei stele, la hotelul Migrador, vă puteţi caza plătind între 214 şi 278 de lei pentru o noapte. Cele mai bune opţiuni de cazare rămân însă pensiunile, care au preţuri cuprinse între 90 şi 150 de lei pe noapte.

Costineşti - distracţie studenţească

Tinerii cu posibilităţi mai reduse, ce preferă să cheltuiască mai mulţi bani pe distracţie decât pe cazare se pot orienta spre Costineşti. Spre exemplu, Vila Mia din această staţiune cere 70 de lei pentru o noapte de cazare într-o cameră dublă. La Vila Viţa de Vie, situată mai aproape de centrul staţiunii, preţul unei noţi de cazare este de 100 de lei. La Vila Deea Mării Costineşti puteţi plăti 80 de lei pentru o cameră, dacă doriţi să vă cazaţi în timpul săptămânii, sau 100 de lei dacă optaţi pentru weekend. 75 de lei în timpul săptămânii şi 80 de lei în weekend costă noaptea de cazare în vila Sebastian, iar la Casa Opera trebuie să scoateţi din buzunar între 120 şi 130 de lei.

23 August şi Techirghiol - cele mai ieftine variante

Cazare ieftină, într-o staţiune ceva mai liniştită decât Costineştiul se găseşte la 23 August. O noapte de cazare în Vila La Naşu costă 80 de lei în timpul săptămânii şi 100 de lei în weekend. La Vila Raul, preţul este de 100 de lei, indiferent de perioada din săptămână aleasă. La fel stau lucrurile şi în cazul casei de vacanţă „La George”, în timp ce la pensiunea „Roşu” va trebui să scoateţi din buzunar 130 de lei pentru o noapte de cazare. Puţin mai scump este la pensiunea Analys, unde cazarea costă 150 de lei pe noapte.

De departe, cea mai ieftină cazare de pe Litoral o găsiţi la Techirghiol. La vila Gabriela din această staţiune, o cameră, cu baie pe hol, costă 50 de lei pe noapte. La casa de vacanţă Silver, o noapte de cazare vă scoate din buzunar 55 de lei, în timp ce la vila Roua cazarea costă 60 de lei. Închirierea unui apartament costă tot 60 de lei, în timp ce o cameră în casa Claudia costă până la 75 de lei.

Staţiunile prezentate în acest material oferă, pe lângă plajă, şi posibilitatea urmării unor tratamente balneo-climaterioce. Preţurile prezentate sunt orientative şi pot suferi modificări.


Cum ajungem la mare

Pentru a ajunge cu maşina în staţiunile de pe Litoral, aveţi mai multe rute pe care le puteţi folosi. Prima ar fi să folosiţi bacul, trecând fie pe la Galaţi, fie pe la Brăila, lucru care vă scoate din buzunar până la 23 de lei, în funcţie de numărul de pasageri. Acest drum nu este atât de circulat precum celebrul traseu Galaţi - Brăila - Viziru - Constanţa. Cea de-a treia variantă ar fi să ajungeţi până la Slobozia, după care să mergeţi până la Constanţa pe Autostrada Soarelui. Din Constanţa există indicatoare spre fiecare staţiune în parte.

Citit 3826 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iulie 2013 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.