Angajaţi la negru în construcţii, găsiţi de inspectorii gălăţeni de muncă

Angajaţi la negru în construcţii, găsiţi de inspectorii gălăţeni de muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La ultimul control efectuat în domeniul construcţiilor, inspectorii gălăţeni de muncă au sancţionat drastic firmele care aveau angajaţi la negru. 13 dintre cei aproape 700 de angajaţi ai societăţilor verificate săptămâna trecută nu aveau contract individual de muncă, iar angajatorii au fost sancţionaţi, în total, cu 130.000 de lei.
Inspectorii au găsit şi alte nereguli: angajaţii cu contracte de muncă cu timp parţial prestau muncă suplimentară, iar celor care munceau la sfârşit de săptămână nu li se compensau corespunzător orele lucrate. De asemenea, în unele cazuri, registrul general de evidenţă a salariaţilor nu era bine completat şi evidenţa primară a muncii nu era corelată cu datele înscrise în statele de plată.
Inspectorii au controlat, în total, 26 de firme de construcţii şi au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, dintre care şase avertismente şi nouă amenzi contravenţionale, în valoare totală de 138.000 lei.
Foto arhivă Bogdan Codrescu

 

Citit 1407 ori Ultima modificare Joi, 29 August 2013 13:11

1 comentariu

 • postat de Perfectul oilor placide
  Vineri, 30 August 2013 00:27
  5.13.158.***
  Ce vorbesti, dom'le? Dupa 15 ani de "domnie" a lui Petrea la ITM mai avem asemenea cazuri de -a dreptul de tara bananiera, de angajati la negru? Fugi, dom'le, d-aci ca nu te cred! Imposibil, basme, astea-s senazationalisme de-ale voastre, presa de scandal! Pai, mata stii ce competent e omu' asta? Pic'tu competent!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.